Υγεία

«Τρομάζει» τους επιστήμονες η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα»

02.07.2021 | 13:18

Τρομάζει επιστήμονες και ειδικούς η μετάλλαξη «Δέλτα» η οποία είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Στη χώρα μας τα μεταλλαγμένα ινδικά στελέχη έχουν φθάσει τα 54 με τα περισσότερα να έχουν εντοπιστεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι επιστήμονες μιλούν για επικράτηση της Δέλτα που θα έχει ως αποτέλεσμα τη νέα αύξηση των κρουσμάτων, που θα αφορά κυρίως σε ανεμβολίαστους. Την ίδια ώρα, προβληματίζει η Λάμδα, η τελευταία παραλλαγή του κορωνοϊού εξαιτίας των «ασυνήθιστων» μεταλλάξεων που περιλαμβάνει.

Άλλα 25 στελέχη της μετάλλαξης «Δέλτα» εντοπίστηκαν στη χώρα μας Συναγερμός στην κυβέρνηση από την απειλή της μετάλλαξης «Δέλτα», με το συνολικό αριθμό στη χώρα να ανέρχεται σε 54.

Από αυτά τα 30 έχουν εντοπιστεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, 8 στην Αττική, 5 Στη Θεσσαλονίκη, 1 στην Αχαία, 4 στη Λέσβο, 2 στην Πάρο και από 1 σε Χαλκιδική, Κόρινθο και Εύβοια, ενώ ένα έχει εντοπιστεί στο αεροδρόμιο.

Τα περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» εντοπίζονται σε νέους και παιδιά, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των ειδικών. Αυτός είναι και ο λόγος που η επιτροπή εμβολιασμών επισπεύδει το σχέδιο για τον εμβολιασμό των εφήβων, με τη σχετική πλατφόρμα να ανοίγει μέσα στον Ιούλιο.

Αν δεν εμβολιαστεί το 80% των πολιτών τότε η χώρα κινδυνεύει να μπει σε νέα περιπέτειες το χειμώνα, τόνισε στο μέγα η Ματίνα Παγώνη.

Χθες στη χώρα μας εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα της κολομβιανής μετάλλαξης, ενώ οι επιστήμονες στην Αμερική σήμαναν συναγερμό για τη μετάλλαξη ΛΑΜΔΑ που εμφανίστηκε στη Νότια Αμερική.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/07/2021

Υγεία