Πολιτική

Προανακριτική: Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης κατά Παππά για παράβαση καθήκοντος

29.06.2021 | 20:53 Eνσωμάτωση

Η Προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά έριξε αυλαία με το πόρισμα της πλειοψηφίας να προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος για τη χειραγώγηση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών με στόχο τη δημιουργία του καναλιού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο για το αδίκημα της δωροληψίας  που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και το οποίο βρισκόταν στο κατηγορητήριο της πλειοψηφίας η επιτροπή δεν κατάφερε να συλλέξεις επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή του Νίκου Παππά.

Το ΚΙΝΑΛ στο πόρισμά του κάνει λόγο για omerta μεταξύ Καλογρίτσα και Παππά με τον επονομαζόμενο και καπετάνιο του ΣΥΡΙΖΑ να μην προσκομίζει τελικά τα στοιχεία που όπως ο ίδιος δήλωνε αποδείκνυαν την οικονομική ενίσχυση του πρώην Υπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την απόλυτη κατάρρευση του κατηγορητηρίου με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να παρεμβαίνει καλύπτοντας τον άλλοτε στενό του συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πλειοψηφία διαβίβασε το πόρισμά της στον εισαγγελέα αλλά και στις φορολογικές αρχές προκειμένου να ελεγχθούν οι διαδρομές των χρημάτων για την έκδοση της εφημερίδας Documento μετά το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/06/2021