Ελλάδα

Εστίαση: Προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες για τα προνόμια των εμβολιασμένων – Πώς θα αντιμετωπίσουν ανεμβολίαστους εργαζομένους

29.06.2021 | 21:10 Eνσωμάτωση

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα προνόμια που θα απολαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι, τόσο στην εστίαση όσο και στην ψυχαγωγία.

Εστιατόρια και χώροι εστίασης τρέχουν να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα, με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν προβληματισμένοι.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο βραβευμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Βαρούλκο», σημείωσε ότι δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να είναι οι εκλεκτικοί μηχανισμοί για το ποιος πελάτης τους έχει ή μη κάνει το εμβόλιο.

«Είμαι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά δε θα ήθελα να είμαι εγώ ο ελεγκτικός μηχανισμός».

Ο κ. Λαζάρου τόνιζε ωστόσο ότι «το εστιατόριο πρέπει να μείνει ανοιχτό. Περιμένω να διαβάσω όλες τις ανακοινώσεις, να ξεκαθαρίσω την σκέψη μου».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, όσες αλλαγές προκύψουν θα χρειαστούν χρόνο, ώστε τόσο τα καταστήματα όσο και οι εργαζόμενοι, να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

«Σίγουρα θέλουμε τα μαγαζιά μας να είναι ασφαλή τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες. Είναι μια δύσκολη εξίσωση».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων, ο κ. Λαζάρου τόνισε ότι αφού «τον παρακαλέσει να εμβολιαστεί», θα είναι δίλημμα τι θα συμβεί σε περίπτωση που επιλέξει να μην το κάνει.

«Θα τον θερμοπαρακαλέσω να εμβολιαστεί για την ισορροπία του εστιατορίου και τη λειτουργία του», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/06/2021