Κόσμος

Μετάλλαξη «Δέλτα»: «Μπλόκο» στους Βρετανούς τουρίστες θέλει να βάλει η Μέρκελ

29.06.2021 | 13:29 Eνσωμάτωση

Μπλόκο στους Βρετανούς τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ευρώπη θέλει να βάλει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα στη Βρετανία.

Να μην επιτρέπεται η είσοδος σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Βρετανούς τουρίστες προτείνει η Γερμανίδα Καγκελάριος, ως συνέχεια των όσων υποστήριξε κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Η γερμανίδα καγκελάριος θέλει να βάλει «μπλόκο» ακόμα και στους Βρετανούς που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, προκαλώντας αντιδράσεις. Όλα αυτα με αφορμή την ταχεία διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία στην Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ο ευρωπαϊκός νότος είναι εγκωβισμένος θέλει τους Βρετανούς για να σωθεί ο τουρισμός, όμως από την άλλη φοβάται γιατί θεωρεί ότι η Γερμανία θα επιβάλει, ακριβώς εξαιτίας της παρουσίας των Βρετανών, θα επιβάλει καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από τον νότο.  Ήδη οι χώρες θέτουν περιορισμούς.

Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι το Λονδίνο δεν χειρίστηκε καλά τη μετάλλαξη Δέλτα, ωστόσο υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Γερμανία παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Την ίδια στιγμή η γειτονική Βουλγαρία πλήττεται σφοδρά από το νέο στέλεχος του ιού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/06/2021