Ελλάδα

Έρχεται από Σεπτέμβρη το Νέο Αναβαθμισμένο Σχολείο

29.06.2021 | 13:34 Eνσωμάτωση

Το Νέο Σχολείο με το οποίο η κυβέρνηση στοχεύει να προσφέρει γνώση, δεξιότητες και επαγγελματικές προοπτικές παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στο πυρήνα της φιλοσοφίας του Νέου Σχολείου είναι οι ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές, με αυτονομία για τους εκπαιδευτικούς και αξιολόγηση.

Το «αναβαθμισμένο σχολείο» που θα ισχύσει από το Σεπτέμβριο είναι όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σχολείο του μέλλοντος.

«Με ήσυχη συνείδηση και αίσθημα ενθουσιασμού σας καλώ να βαδίσουμε μαζί να κάνουμε πράξη το όνειρο. Να αναβαθμίσουμε το σχολείο και να δημιουργήσοθμε προοπτικές ζωης για κάθε ελληνόπουλο».

Το νέο σχολείο θα είναι πιο ελεύθερο, πιο αυτόνομο, με περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία.

Η αναβάθμισή του έχει 4 άξονες.

-Σχολείο Σύγχρονων Δεξιοτήτων
-Ίσες ευκαιρίες για όλους
-Εναλλακτικές Εκπαιδευτικές Διαδρομές
-Αυτονομία / Αξιολόγηση

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση των συνδικαλιστών την ίδια ώρα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου σχολείου.

«Αυτό που βλέπετε είναι ένδειξη υγείας. Καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει. Θα ήθελα να τους φωνάξω μέσα και να συζητήσω μαζί τους γιατί τους ενοχλεί η έννοια της αξιολόγησης».

Η εκδήλωση έγινε στο «Στρογγυλό» Σχολείο στον Άγιο Δημήτριο που έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο, με κυκλική διάταξη των αιθουσών διδασκαλίας, που σηματοδοτούν, μεταξύ άλλων, τη μετάβαση στην πολυεπίπεδη εκπαίδευση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/06/2021