Κόσμος

Βόλτα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Η εγκατάσταση νέων ηλιακών συλλεκτών & οι δυσκολίες στο… λούσιμο

23.06.2021 | 13:37

Νέους ηλιακούς συλλέκτες έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επιχείρησαν να εγκαταστήσουν δύο αστροναύτες για να αυξήσουν την ηλεκτρική ισχύ του εργαστηρίου. Στο εσωτερικό του Διαστημικού Σταθμού, μία γυναίκα αστροναύτης μας δείχνει πώς λούζει τα μαλλιά της σε μηδενική βαρύτητα.

Τετρακόσια χιλιόμετρα πάνω από τη Γη και οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ξεκινούν την εγκατάσταση των ηλιακών συλλεκτών.

Ο Γάλλος Τομά Πεσκέ και ο Αμερικανός Σέιν Κίμπρο τοποθετούν τον πρώτο από τους έξι πίνακες που θα αυξήσουν την ηλεκτρική ισχύ του Διαστημικού Σταθμού.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια των αστροναυτών αφού στην προηγούμενη έξοδο πριν από λίγες ημέρες είχε παρουσιαστεί δυσλειτουργία σε έναν αισθητήρα που ρυθμίζει την πίεση στη διαστημική στολή του Κίμπρο.

Στο εσωτερικό του Διαστημικού Σταθμού, η αστροναύτης Κάρεν Νίμπεργκ μας δείχνει πώς λούζει τα μαλλιά της με μηδενική βαρύτητα. Ξεκινάει βάζοντας λίγο ζεστό νερό. Δεν πηγαίνει χαμένη ούτε μία σταγόνα νερού. Όλα γίνονται πιο δύσκολα σε μηδενική βαρύτητα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/06/2021

Κόσμος