Πολιτική

Ασφαλιστικό και αξιολόγηση εκπαιδευτικών στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου

23.06.2021 | 13:34

Συνεδριάζει από τις 11:00 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο και ένα από τα βασικά θέματα της ατζέντας είναι το νέο ασφαλιστικό.

Ειδικότερα , το σύστημα επικουρικής ασφάλισης είναι στην κορυφής της ατζέντας σήμερα στο υπουργικό. Αλλάζει κατά το Σουηδικό μοντέλο όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ένας εργαζόμενος 35 ετών και κάθε νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας θα έχει έναν ατομικό κουμπαρά όπου το κεφάλαιο θα μπορεί να το επενδύσει όπως θα επιλέξει και στο τέλος του εργασιακού του βίου θα έχει την προσωπική του επικουρική σύνταξη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυτό το μοντέλο ισχύει σε όλα τα κράτη του ανεπτυγμένου κόσμου και απαντά στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητουν σήμερα επίσης για το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο και την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία για τις πρόσφατες επιτυχίες ενώ αφού υπενθύμισε ότι οι αποφυλακίσεις κρατούμενων έγιναν ευκολότερες με ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης , προανήγγειλε ότι θα θεραπευτούν οι αστοχίες.

Τέλος για την οικονομία είπε ότι φέτος θα έχουμε ανάπτυξη 3,6%, του χρόνου 6,2% και γύρω στο 4% μέχρι το 2025 ενώ είπε ότι οι εμβολιασμοί επιτρέπουν στους πολίτες να σκέφτονται τις διακοπές τους αλλά οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν θα κάνουν διακοπές.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/06/2021

Πολιτική