Κόσμος

Σρι Λάνκα: Τεράστια οικολογική καταστροφή μετά από ναυάγιο πλοίου

23.06.2021 | 13:44

Οικολογική καταστροφή χωρίς προηγούμενο προκάλεσε στη Σρι Λάνκα ναυάγιο πλοίου. Πρόκειται για φορτηγό με κοντέινερ γεμάτα τόνους χημικών που κατέληξαν στη θάλασσα όταν το πλοίο βυθίστηκε λόγω πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, η παραλία στο Κολόμπο στη Σρι Λάνκα γέμισε με άψυχα ζώα έπειτα από πλοίο με κοντέινερ που βυθίστηκε στην περιοχή φορτωμένο με τόνους επικίνδυνων χημικών, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 20 Μαΐου.

Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών καθώς και αξιωματούχοι της Σρι Λάνκα έσπευσαν στο σημείο ώστε να διαλευκάνουν τα αίτια της τεράστιας περιβαλλοντικής καταστροφής.

Το πλοίο μετέφερε χιλιάδες δοχεία χημικών προϊόντων μεταξύ άλλων 25 τόνους νιτρικού οξέος, λιπαντικά και καυστική σόδα. Με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, δισεκατομμύρια κομματάκια πολυαιθυλένης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πλαστικών συσκευασιών κατέληξαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΟΗΕ, είναι η μεγαλύτερη μόλυνση υδάτων από πλαστικά στον κόσμο. Μερικά παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά ήταν μικρά σε σύγκριση με αυτό.

Μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα επουλωθεί.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/06/2021

Κόσμος