Ελλάδα

Τραγωδία στην Ηλεία – Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους

21.06.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Δίπλα στην αυλή ενός σπιτιού στο χωριό Χαριά Ηλείας εντοπίστηκαν τα συντρίμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους που συνετρίβη στον Πύργο.

Από την πτώση του αεροσκάφους βρήκαν τραγικό θάνατο ο πιλότος και ο συνεπιβάτης, αφού το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Μεσολογγίου τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να ανασυρθούν απανθρακωμένοι.

Ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους και πιλότος ήταν ο Βασιλείου Δημήτριος δάσκαλος, παντρεμένος με δύο παιδιά, ενώ το αεροσκάφος συνετρίβη μόλις 100 μέτρα από το πατρικό του σπίτι.

Ο συνεπιβάτης του ήταν ο 58χρονος Κώστας Καλογερογιάννης, ήταν κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου, ενώ είχε πάει και εθελοντής στη φονική πυρκαγιά στο ΜΆΤΙ.

Η μοιραία πτήση

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει στον πύργο Ακτίου απογειώθηκε από το Μεσολόγγι στις 11:30 για πτήση μέγιστης διάρκειας 2,5 ωρών. Η πορεία που είχε δηλώσει ήταν από Ανδραβίδα, σε Άραξο και από εκεί πίσω στο Μεσολόγγι.

Στην περιοχή της Χαριάς σύμφωνα με μαρτυρίες η πτήση του δεν ήταν σταθερή. Όπως φαίνεται στα πλάνα που εξασφάλισε η ΕΡΤ το αεροπλάνο πετούσε σχετικά χαμηλά.

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δεν υπήρξε κλήση στον ασύρματο για επείγουσα κατάσταση κάτι που σημαίνει πως όλα έγιναν ξαφνικά.

Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο της συντριβής με 6 οχήματα και 14 πυροσβέστες, ενώ τα αίτια της συντριβής θα διερευνήσει η Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/06/2021