Ελλάδα

Νικητής του κορωνοϊού ο Μιχάλης Τρεμόπουλος: Με χειροκροτήματα βγήκε από τη ΜΕΘ ύστερα από 64 ημέρες

21.06.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Σοκάρει κυρίες και κύριοι η εικόνα του Μιχάλη Τρεμόπουλου του επικεφαλής της παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» μετά από 2 μήνες μάχης με τον κορονοιό στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παπανικολάου. Βγήκε νικητής έχοντας όμως χάσει 25 κιλά, έχοντας αντιμετωπίσει 3 πνευμονίες κια με νεφρική ανεπάρκεια. Ο αγώνας του έχει και συνέχεια καθώς θα πρέπει να ακολουθήσει νέες θεραπείες σε κέντρο αποκατάστασης.

«Τροφή που πηγαίνει κατευθείαν στο στομάχι, σχιστοστομία και βαλβίδα φωνής. Είναι υπόλοιπα της προηγούμενης κατάστασης. Ταυτόχρονα κάνω φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες και λοιπά και λοιπά.»

Είναι η συγκλονιστική αφήγηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο LIVE NEWS, μέσα από το κέντρο αποκατάστασης στο οποίο βρίσκεται, μετά από 64 αγωνιώδεις ημέρες νοσηλείας στην ΜΕΘ covid.

Συγγενείς και φίλοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, μετά τη μεγάλη νίκη του στη μάχη με τον κορωνοϊό. Ο ίδιος, συγκινημένος από την περιπέτεια που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή, θα γράψει στο facebook: Με 3 πνευμονίες, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμοθωρακικά κ.ά, ο οργανισμός μου ανταποκρίθηκε σε όλες τις θεραπείες. Πραγματικά πήγα κι ήρθα (το 45% δεν επιβιώνει). «Hasta la victoria siempre», δεν τα παρατάω ποτέ!

Αν και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο πόλεμος με τον κορωνοϊό συνεχίζεται ακόμα, με την αποθεραπεία.

«Μία από τις σημαντικές επιπτώσεις της διασωλήνωσης και της ακινησίας ήταν ότι έχασα καμία 20αριά κιλά. Κρίσιμη μυική μάζα απαραίτητη για τις κινήσεις.»

Από την αρχή της πανδημίας 2.611 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ covid. Ωστόσο, 296 συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ενώ περισσότεροι από 12.500 δεν τα κατάφεραν.

«Ο εμβολιασμός δεν θωρακίζει μόνο εμάς, αλλά και τους συνανθρώπους μας που είναι ευπαθείς ή ευάλωτοι.»

Η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος έχει οδηγήσει σε ύφεση την πανδημία κορωνοϊού, με αποτέλεσμα την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων να μειωθεί κατά 37% και κατά 15% ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική. Οι ειδικοί εκτιμούν πως στα μέσα του επόμενου μήνα, λιγότεροι από 100 ασθενείς θα παραμένουν διασωληνωμένοι στις εντατικές.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/06/2021