Ελλάδα

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Εν βρασμώ ή εκ’ προμελέτης – Δρ. εγκληματολογίας απαντά στο MEGA

21.06.2021 | 20:24 Eνσωμάτωση

Αυτό το έγκλημα εξακολουθεί να μοιάζει εξαιρετικά σκοτεινό... ίσως να μην έχει φωτιστεί σε όλες του τις πλευρές. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε η διδάκτωρ εγκληματολογίας κυρία Δέσποινα Σβουρδάκου.

«Αυτή είναι η άμυνά του απέναντι στην πολιτεία και στην προσπάθειά του να πέσει στα χαμηλά. Όμως τα στοιχεία είναι τόσο δυνατά που νομίζω ότι δεν θα έχουν αντίκρυσμα. Η ιατροδικαστική και η δικογραφία της Αστυνομίας από το Κατά Ζωής έχουν δέσει την δικογραφία γι αυτό και ο χρόνος ήταν 37 ημέρες. Ήταν στο κάδρο θεωρώ από την αρχή απλά έπρεπε να υπάρχουν δυνατά στοιχεία. Ο χρόνος ήταν υπέρ της αστυνομίας και κατά του συζύγου που νόμιζε ότι έκανε το τέλειο έγκλημα», ανέφερε αρχικά η κυρία Σβουρδάκου σχολιάζοντας την υποστηρικτική γραμμή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ερωτηθείσα για το αν ο δράστης έχει το προφίλ ενός ανθρώπου που θα μπορούσε να επαναλάβει το έγκλημα, τόνισε: «Οι ενέργειες του συζύγου δείχνει έναν ψυχρό άνθρωπο που αφαιρεί εύκολα την ζωή της συζύγου και του ζώου. Σκηνοθετεί με ηρεμία, έχει έναν ρόλο, ένα “φαίνεσθαι” που συνεχίζει να το υποστηρίζει. Δεν ξέρω αν θα σωφρονιστεί. Η καινούργια του ζωή μέσα στη φυλακή θα δείξει την μετέπειτα συμπεριφορά του».

«Στο άμεσο μέλλον θα αναδύονται στοιχεία που θα μπαίνουν στο παζλ. Η μεθοδολογία είναι σταθερότητα και ψυχραιμία. Είναι ψτχρός και αφαιρεί τη ζωή αιφνίδια. Αφαιρεί και τη ζωή του σκύλου γιατί θέλει να δείξει ότι είναι ληστεία. Και αφαιρεί αυτό που αγαπά η Καρολάιν. Δεν δέχεται το διαζύγιο, το τέλος, ότι η Καρολάιν δεν είναι πλέον κτήμα του; Την έχει δεσμευμένη με τον δικό του τρόπο, σμηλεύει την προσωπικότητά της, ξέρει κάθε της βήμα. Βλέπουμε κυριαρχία. Αν ήθελε να δώσει ένα τέλος σε αυτό το γάμο, εκεί χάνει την κυριαρχία. Το κτήμα δεν θα το αποδέσμευε. Δεν δέχεται την απόρριψη, την “επανάσταση”. Συνεχώς θα έρχονται στο φως οι παράγοντες.», τόνισε για τα αίτια του εγκλήματος και τον τρόπο που έβαλε τέλος στην 20χρονη κοπέλα.

Τέλος αναφορικά στην “συγγνώμη” του δράστη, η διδάκτωρ είναι κάθετη: «Αν είχε μετανιώσει θα έπρεπε να πάει από την πρώτη στιγμή να παραδοθεί».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/06/2021