Ελλάδα

Τραγωδία με μονοκινητήριο αεροσκάφος στην Ηλεία – Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους

21.06.2021 | 16:48 Eνσωμάτωση

Στα Χαριά του Πύργου Ηλείας εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το πατρικό σπίτι του πιλότου.

Το μονοκινητήριο έχει διαλυθεί και οι κάτοικοι κάνουν τον σταυρό τους που γλίτωσαν τα χειροτέρα, αφού το αεροπλάνο έπεσε στην αυλή των σπιτιών. Δυστυχώς οι δυο επιβαίνοντες δεν τα κατάφεραν.

Οι δυο αεροπόροι ξεκίνησαν για μια βόλτα με το αεροσκάφος. Το κόκκινο μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιωτικό και ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου.

Με αυτό απογειωθήκαν με σκοπό να πετάξουν πάνω από τα μέρη που ο ιδιοκτήτης του και πιλότος δάσκαλος από την Αμαλιάδα γνώριζε πολύ καλα. Κάτι όμως όπως φαίνεται αυτή την φορά δεν πήγε καλά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροπλάνο πετούσε χαμηλά και έβγαζε καπνούς, ενώ κατά την πτώση του ακούστηκε μια έκρηξη και στη συνέχεια μια δεύτερη. Αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ύστερα ένας δυνατός θόρυβος έκανε τους κάτοικους του σπιτιού να πεταχτούν έξω, ενώ το αεροσκάφος καιγόταν. Η πρώτη κίνησή τους ήταν να αρπάξουν τα λάστιχα για να σβήσουν την φωτιά.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας. Όμως οι δύο επιβαίνοντες ήταν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ο πιλότος ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά και ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπολίτες του που δεν πιστεύουν το κακό που βρήκε τον τόπο τους.

Δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το μονοκινητήριο αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, είτε γιατί ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης δεν αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα, είτε γιατί δεν πρόλαβαν να το κάνουν.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που κατέθεσαν στον πύργο ελέγχου του Ακτίου, θα έφευγε από το Μεσολόγγι και θα πετούσε πάνω από Ανδραβίδα  και Άραξο, ενώ στη συνέχεια θα επέστρεφε στη βάση του, με μέγιστη διάρκεια πτήσης τις 2,5 ώρες.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 21/06/2021