Ελλάδα

Τι λέει κλινική ψυχολόγος για την γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά: «Δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι κάποιος εξωτερικά ευπρεπής άντρας θα φτάσει σε αυτό το σημείο»

21.06.2021 | 17:47 Eνσωμάτωση

Η κυρία Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος μιλά στο LIVE NEWS για το έγκλημα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία.

Ερωτηθείσα για το τι είναι αυτό που μας έχει συγκλονίσει σε αυτή την ιστορία της γυναικοκτονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η κυρία Κανδαράκη ανέφερε: «Είναι μια ιστορία που μας έχει πονέσει. Έχουμε μάθει, κακώς, να φτιάχνουμε παραμύθια. Να ονειρευόμαστε πριγκιπόπουλα, και η μητέρα της Καρολάιν, στα δικά μου μάτια, έπεσαν σε αυτή την παγίδα, την στερεοτυπική εικόνα της ιδανικής ομορφιάς και εικόνας δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι κάποιος τόσο εξωτερικά ευπρεπής άντρας να φτάσει σε αυτό το σημείο. Έτσι ξεκινούσε το μάθημα της κοινωνικής ψυχολογίας στη Σορβόννη. Μας έδειχναν έναν ωραίο άνδρα και μας έλεγαν να ψηφίσουμε τι είναι και ήταν serial killer. Να μην αφήσουμε τα κορίτσια μας να παρασυρθούν από ιδεατά περιτυλίγματα».

Η μεγάλη διαφορά ηλικίας των δύο σύμφωνα με την κυρία Κανδαράκη, είχε καθοριστική σημασία. «Μεγάλη διαφορά ηλικίας και άλλη αναπτυξιακή φάση ζωής. Το κορίτσι 15 ετών είναι εύπλαστη. Σε αυτή την αναπτυξιακή φάση ο ένας είναι ανήλικος και ο άλλος ενήλικος. Ο ένας έχει διαμορφώσει 100% προσωπικότητα. Στην εφηβεία πλάθουμε ταυτότητα. Το ποιο χέρι θα μας ακουμπήσει είναι καθοριστικό. Και το λέω αυτό γιατί σκέφτομαι και τη Λυδία, πόσο σκληρό θα είναι να μπορέσει η ίδια να εμπιστευτεί…»

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 21/06/2021