Πολιτική

Απίστευτη ομολογία Πολάκη: «Δεν έχω εμβολιαστεί»

17.06.2021 | 20:48 Eνσωμάτωση

Από το τραπέζωμα στα Χανιά σε φιλικό σπίτι εν μέσω αυστηρού lockdown τον περασμένο Νοέμβριο και από τον προθάλαμο της εντατικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» χωρίς μάσκα, ο Παύλος Πολάκης πέρασε τώρα στην άρνηση των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας διάλογο στο facebook απάντησε χωρίς περιστροφές ότι δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο και ότι θα σκεφτεί ποιο τύπο εμβολίου και αν θα το κάνει από το Σεπτέμβριο.

«Τώρα είναι ευθύνη του κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί. Να ανέχεται να λεει ο Πολάκης ως γιατρός ότι εγώ δεν εμβολιάζομαι γιατί δεν είναι δοκιμασμένο και γιατί τα μονοκλωνικά αντισώματα, όλα αυτά που λένε δηλαδή οι ψεκασμένοι του διαδικτύου;» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι κάνανε πλιάτσικα με τα εμβόλια των υγειονομικών να εγκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλιο είναι λίγο κωμικό» υπογράμμισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Δεν εκφράζει την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα υγείας ο κ. Πολάκης αλλά ο Ανδρέας Ξανθός διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου με τους συντρόφους του να παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τις απόψεις του. «Ο κ. Πολάκης υποθέτω ότι μίλησε ως γιατρός εντατικολόγος ο ίδιος. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη» σημείωσε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ο Παύλος Πολάκης απαντώντας στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, ο οποίος αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν στο υπουργείο Υγείας βρισκόταν σήμερα ένας αρνητής, επιχειρεί να αναδιπλωθεί και από την άρνηση των αδοκίμαστων εμβολίων θα ήταν η δική του σειρά να ξεστοκάρει εμβόλια αυτή τη φορά στους άνω των 65 ετών.

«Ναι, αν ήμουν υπουργός θα πρότεινα τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65 ετών και των ευπαθών ομάδων με πλήρη γνώση και ενημέρωση πως πρόκειται για εμβόλια που συνεχίζεται η φάση 3 της μελέτης τους! Σε αυτές τις κατηγορίες το όφελος υπερτερεί κατά πολύ του κινδύνου» υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης.

«Ο κ. Πολάκης επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτό που έχει καταλάβει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Τι θα συνέβαινε αν εν μέσω πανδημίας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς, δεν θα το μάθουμε ποτέ» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Η κυβερνητική εκπρόσωπος αντί να ψάχνει διέξοδο διαφυγής ας απαντήσει, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους σχεδόν 500.000 πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση, για να το απαγορεύσουν μετά για τους κάτω των 60 ετών» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για το πρωτοφανές όπως σημειώνει φιάσκο στη διαχείριση του εμβολίου της AstraZeneca.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/06/2021