Οικονομία

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για το σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας ύψους 31 δισ. ευρώ

17.06.2021 | 20:58 Eνσωμάτωση

Πανηγυρικό το κλίμα στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, όπου παρουσία της προέδρου της Κομισιόν και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημοποιήθηκε η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης από την Ευρώπη.

Στην Αρχαία Αγορά, σε έναν τόπο με έντονο συμβολισμό, παρουσίασαν ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Κομισιόν το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδας που εγκρίθηκε από τα πρώτα στην ΕΕ.

Ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς αλληλεγγύη τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος με άλλους 8 ευρωπαίους ηγέτες υποστήριξαν την ιδέα του Ταμείου Ανάκαμψης, με την Ελλάδα να είναι από τις πιο ωφελημένες χώρες.

Συγκεκριμένα, έχουμε τη δυνατότητα να απορροφήσουμε 31 δισ. για 175 δράσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μαζί με πόρους από το ΕΣΠΑ και από ιδιωτικές επενδύσεις, θα αντλήσουμε κεφάλαια που αγγίζουν τα 100 δισ. και στην επόμενη 7ετια θα δημιουργηθούν 200.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται και αύξηση του ΑΕΠ κατά 7%.

Διάλογος με πολίτες

Μέσω video wall υπουργοί παρουσίασαν το δικό τους σχέδιο για την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ στον τόπο του δημοκρατικού διαλόγου της αρχαίας Ελλάδας, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Κομισιόν απάντησαν σε ερωτήσεις πολιτών, σε μια συζήτηση τον συντονισμό της οποίας είχε η παρουσιάστρια ειδήσεων του MEGA Μαριλένα Γεραντώνη.

Οι επενδύσεις θα κάνουν την Ελλάδα ισχυρότερη στο μέλλον διαβεβαίωσαν και οι δύο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/06/2021