Κόσμος

Ευρώπη: Ανοίγει τα σύνορά της σε ΗΠΑ και άλλες 7 χώρες

16.06.2021 | 13:22

Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους Αμερικανούς τουρίστες αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι δίνοντας ανάσα ανακούφισης στις τουριστικές χώρες και ειδικά στον ευρωπαϊκό νότο.

Έτσι, μία μέρα μετά την σύνοδο κορυφής όπου Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον ανανέωσαν τη σχέση τους, η Ευρώπη ανοίγει τα σύνορα στις ΗΠΑ και άλλα 7 κράτη μεταξύ των οποίων η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Σερβία και ο Λίβανος.

Τα σύνορα ήταν κλειστά από τον Μάρτη του 2020. Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούν ακόμη να απαιτούν από τους ταξιδιώτες από αυτές τις περιοχές κάνουν τεστ ή να μπαίνουν σε καραντίνα αλλά η γενική αρχή είναι ανοίγουμε τα σύνορα.

Συγκεκριμένα για τις ΗΠΑ τα νέα είναι καλά, διότι οι Αμερικανοί ξοδεύουν πολλά στις διακοπές τους και ο ευρωπαϊκός τουρισμός βασίζεται αρκετά στο εισόδημά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ΕΕ και ΗΠΑ είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την κοινή αναγνώριση των πιστοποιητικών COVID και είναι πολύ πιθανό να έχουμε συμφωνία πριν από την 1η Ιουλίου όταν και τίθεται σε εφαρμογή το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/06/2021

Κόσμος