Ελλάδα

Αντιπυρική προστασία: Πρόγραμμα 1,76 δισ. ευρώ ανακοίνωσαν Χρυσοχοΐδης – Χαρδαλιάς

16.06.2021 | 13:47

Το σχεδιασμό για την αντιπυρική προστασία παρουσίασαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Οι δυνάμεις είναι φέτος ενισχυμένες σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, όσο και τις επίγειες δυνάμεις, αλλά και τα δασικά περίπολα.

Η πρόληψη σώζει ζωές, δάση, περιουσίες. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας για να προλάβουμε νέες τραγωδίες. Με την επιχείρηση «Δρυάδες» να βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμών, απομάκρυνσης καύσιμης ύλης, καθώς και διάνοιξης και συντήρησης δρόμων πρόσβασης για τα οχήματα πυρόσβεσης σε περιοχές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα επικινδυνότητας.

Για τις φετινές μάχες με τις πυρκαγιές επιστρατεύονται 69 αεροπλάνα και ελικόπτερα, αυξάνονται σε 820 τα δασικά περίπολα σε όλη τη χώρα ενώ πέρυσι ήταν 764, τίθενται σε λειτουργία 80 πυροσβεστικά κλιμάκια σε περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας, ενισχύεται το δίκτυο υδατοδεξαμενών για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων πυρόσβεσης.

Παράλληλα, έρχεται πρόγραμμα εξοπλισμών για την αντιπυρική προστασία ύψους 1,76 δισ. ευρώ. Προβλέπει την αντικατάσταση όλων των «γερασμένων» αεροσκαφών Καναντέρ, ενώ θα προχωρήσει και ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, που προβλέπει και την πρόσληψη 3.000 νέων μόνιμων πυροσβεστών.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/06/2021

Ελλάδα