Κόσμος

Εξοπλισμοί, κυβερνοεπιθέσεις & κυρώσεις «στο τραπέζι» στη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

16.06.2021 | 13:40

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει στη Γενεύη η συνάντηση μεταξύ των προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να συζητήσουν θέματα όπως οι εξοπλισμοί, οι κυβερνοεπιθέσεις και οι κυρώσεις εναντίον της Μόσχας σε βίλα με φόντο τη λίμνη της Γενεύης, με την πόλη να μοιάζει με αστακό λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους της Γενεύης. Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τη βίλα «Λα Γκράνζ», που θα φιλοξενήσει σε λίγη ώρα τη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι δρακόντεια.

Μπάιντεν και Πούτιν συναντώνται μετά την κοινή παραδοχή τους ότι οι σχέσεις μεταξύ τους βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο. Πριν από 10 χρόνια ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Πούτιν ότι δεν έχει ψυχή ενώ πριν από λίγους μήνες τον αποκάλεσε δολοφόνο.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθούν όλα τα θέματα, από τον έλεγχο των εξοπλισμών μέχρι τις κυβερνοεπιθέσεις και της κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Οι προσδοκίες ότι Μπάιντεν και Πούτιν θα βρουν κοινό έδαφος είναι χαμηλές.

Την απελευθέρωση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι από τη φυλακή ζήτησαν με διαμαρτυρία τους διαδηλωτές στη Γενεύη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος πρόεδρος θα προσπαθήσει να κρατήσει το θέμα εκτός της συζήτησης, επιμένοντας πως πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/06/2021

Κόσμος