Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μάχη για να σώσει το πόδι του δίνει 23χρονος – Τραυματίστηκε σε κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

15.06.2021 | 16:54 Eνσωμάτωση

«Το μόνο που υπήρχε στο πόδι το αριστερό, από το γόνατο και κάτω ήταν μόνο το κόκαλο. Τίποτα άλλο. Στο χιλιοστό μου είπε ο γιατρός δεν κόπηκε η κεντρική αρτηρία και θα ήταν νεκρός».

Είναι τα λόγια της μητέρας του 23χρονου που από θαύμα γλίτωσε τη ζωή του, όταν τον πάτησε μπουλντόζα τα ξημέρωματα της Κυριακής σε κορωνοπάρτι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Είναι σοκαρισμένος. Είναι σοκαρισμένο το παιδί. Δεν είναι εύκολο να σε πατάει η φαγάνα, σταμάτησε από τα ουρλιαχτά του, αλλιώς το παιδί μου θα ήταν πεθαμένο. Θα πήγαινε αριστερά στην καρδιά, θα το πολτοποιούσε εκεί πέρα στο κεφάλι».

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα παιδί από την παρέα του 23χρονου, ανέβηκε σε μια μπουλντούζα που βρισκόταν μέσα στον χώρο του πανεπιστήμιου με τα κλειδιά στη μίζα, την έβαλε μπροστά και κατά λάθος πάτησε τον νεαρό.

«Εμένα ο αδερφός μου κοντεύει να χάσει το πόδι του. Δεν πρέπει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για το ότι το μηχάνημα βρισκόταν εκεί με τα κλειδιά; Δηλαδή άμα το έπαιρνε ένας τρελός το όχημα και πήγαινε και πατούσε τους φοιτητές μέσα, τι θα γινότανε; Για κακή μας τύχη ήταν ο αδερφός μου ο άτυχος. Όποιος είναι υπεύθυνος για το συμβάν που ο αδερφός μου κοντεύει να χάσει το πόδι του. Όποιον θεωρήσουμε υπεύθυνο μέσω των δικηγόρων μας, θα κινηθούμε νομικά», δήλωσε ο αδερφός του 23χρονου.

Τα κορωνοπάρτι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι ένα καθημερινό φαινόμενο και παρά τις εκκλήσεις για να σταματήσουν, δεν έχει γίνει κάτι μέχρι τώρα.

«Ο οδηγός αυτός, ο φίλος του έχει εξαφανιστεί. Δεν πήγε στην αστυνομία να πάρει κάποιες ευθύνες. Εντάξει είχανε πιει τώρα, το πόσο είχανε πιεί τι να σας πω δεν ήμουνα μπροστά».

Αν και δυο νεαροί συνελήφθησαν ως διοργανωτές των κορωνοπάρτι, η οικογένεια του 23χρονου έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς θεώρει ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η πολιτεία που δεν έχει παρέμβει για να σταμάτησουν τα παρτι.

«Υπάρχουν ευθύνες, ευθύνες. Να επέμβει ο πρωθυπουργός στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης. Πρύτανης έτρεχε μετά το ατύχημα κατευθείαν στο Λευκό Πύργο γιατί την υπόθεση την ανέλαβε το τμήμα του Λευκού Πύργου για να καλύψει τα γεγονός. Είναι δυνατόν μετά από τόσα κορωνοπάρτι να συμβαίνει ακόμα; Και μην νομίζετε ότι θα αλλάξει κάτι μετά το συμβάν του Κωνσταντίνου. Δεν νομίζω γιατί στην Ελλάδα ζούμε. Μακάρι να αλλάξει. Θα το δούμε το επόμενο Σάββατο που μας έρχεται».

0 23χρονος βρίσκεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και οι γιατροί δίνουν μάχη για να μην επιδεινωσθεί η κατάσταση της υγείας του.

«Φοβόμαστε για πολλά πράγματα. Ο κίνδυνος δεν έχει φύγει, μέχρι την τελευταία στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια μόλυνση, μπορεί να δημιουργηθεί οτιδήποτε», είπε ο πατέρας του νεαρού.

«Το πόδι του είναι διαλυμένο. Έχουν κοπεί δύο αρτηρίες και δεν μπορούμε να τις ενώσουμε. Έχουν διαλυθεί. Το πόδι του είναι κουτσό. Θα προσπαθήσουμε με τους γιατρούς, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε εδώ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, να του κάνουμε το πόδι του λειτουργικό γιατί είναι μόλις 22 ετών, δεν μπορώ τον αδερφό μου να τον αφήσω κουτσό».

Η οικογένεια του 23χρονου ζητάει από την πολιτεία να σταματήσουν τα κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ, με τη μητέρα του να κάνει έκκληση για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/06/2021