Ελλάδα

Διάρρηξη στο γραφείο του Τσακαλώτου – Συνέλαβαν 2 άτομα

15.06.2021 | 17:39 Eνσωμάτωση

Δύο σεσημασμένοι διαρρήκτες που συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα, φέρονται να είναι οι δράστες της διάρρηξης του γραφείου του πρώην υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για εναν 22χρονο γιο δικηγόρου, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ και έναν 18χρονο φίλο του, τον οποίο, όπως φαίνεται, εκπαίδευε ο πρώτος.

Μάλιστα, ο 22χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αν και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για παρόμοια αδικήματα. Όμως, στις φυλακές επέδειξε καλή συμπεριφορά, σπουδάζοντας παράλληλα στο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί σύντομα.

Μετά την αποφυλάκισή του ωστόσο επανήλθε στην παρανομία. Η σύλληψή του έγινε χθες στη μία τα ξημερώματα, όπου αστυνομικοί τον έπιασαν με τον συνεργό του σε πολυκατοικία της οδού Γενναδίου.

Η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας διαβιβάστηκε στο Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και αυτό που εξετάζεται είναι ο συγκεκριμένος «ποντικός» να κρύβεται πίσω απο το χτύπημα στο γραφείο του πρώην υπουργού.

Όπως σημειώνει ένοικος της πολυκατοικίας «είναι κωμικοτραγικό» το γεγονός.

«Θυμάμαι πολύ καλά ότι πριν 3 χρόνια είχε υπάρξει παρόμοια περίπτωση στη δίπλα και στην απέναντι πολυκατοικία. Τότε έλεγαν για έναν 19χρονο, γιο δικηγόρου».

Σύμφωνα με την ένοικο, μάλλον πρόκειται για το ίδιο άτομο αφού έχει κάνει πληθώρα ληστειών στην περιοχή με παρόμοιο τρόπο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/06/2021