Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: «Η Βασίλισσα Ελισάβετ μου θύμισε τη μητέρα μου»

14.06.2021 | 13:39

Μνήμες από την εικόνα της μητέρας του έφερε στον Αμερικανό Πρόεδρο η Βασίλισσα Ελισάβετ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο κάστρο του Γουίνσδορ. Η συνάντησή τους έγινε σε θερμό κλίμα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των επτά ισχυρών οικονομιών.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιθεωρεί τη βασιλική φρουρά στο κάστρο του Γουίνδσορ που φιλοξενεί τη βασιλική οικογένεια εδώ και σχεδόν 1.000 χρόνια.

Το πρώτο Τάγμα των Γρεναδιέρων απέδωσε τιμές στην βασίλισσα Ελισάβετ και στους υψηλούς επισκέπτες της, το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

Ο 78χρονος Μπάιντεν είπε ότι η 95χρονη Ελισάβετ του θύμισε τη μητέρα του, που έχασε πριν από 10 χρόνια.

«Χωρίς να θέλω να την προσβάλω, μου θύμισε τη μητέρα μου, η εμφάνισή της και η γενναιοδωρία της», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο κατά την διάρκεια της ιδιωτικής συνάντησης η Βασίλισσα έκανε ερωτήσεις για τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζι Πιγνκ καθώς και για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν . Ο Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε την Ελισάβετ στο Λευκό Οίκο και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το κάστρο.

Ο Μπάιντεν είναι ο 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που συναντά η βασίλισσα Ελισάβετ από τους συνολικά 14 που πέρασαν το κατώφλι του Λευκού Οίκου τα τελευταία 69 χρόνια, από τότε δηλαδή που η Ελισάβετ ανήλθε στον θρόνο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/06/2021

Κόσμος