Πολιτική

Τουρκικό πλοίο και ακταιωρός παρενόχλησαν σκάφος του Λιμενικού στη Λέσβο

14.06.2021 | 18:06

Την κατάσταση που επικρατεί με τουρκικά σκάφη στα ανοιχτά της Λέσβου αποτυπώνουν οι μαρτυρίες από ψαράδες που κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με την προκλητιοκότητα των γειτόνων. 

Μία ακόμα διπλή πρόκληση παραμονές του τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν ήρθε να δείξει την σημασία που έχει να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο.

Στην Λέσβο ένα τουρκικό πλοίο αρχικά αλλά και μία τουρκική ακταιώρός στην συνέχεια, παρενόχλησαν σκάφος του Λιμενικού με τους Τούρκους λιμενικούς να χτυπούν τελικά το ελληνικό σκάφος προκαλώντας υλικές ζημιές.

Οι παρενοχλήσεις όχι μόνο του Λιμενικού αλλά και ψαράδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο λένε οι ντόπιοι, με τους Τούρκους από την άλλη να κάνουν το «μαύρο άσπρο» και να λένε πως ουδέποτε παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Την ίδια ώρα στην δημοσιότητα βγήκε το απόρρητο σχέδιο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που συντάχθηκε το 2014 με «στόχους» στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την Αρμενία, από τον ιστότοπο Nordic Monitor

Η ύπαρξη του πολεμικού σχεδίου της Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο ανακαλύφθηκε σε φάκελο δικαστηρίου στην τουρκική πρωτεύουσα.

Τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής στην Ελλάδα και την Αρμενία, διαπιστώθηκε ότι ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών στο Γενικό Επιτελείο μέσω ενός ασφαλούς εσωτερικού email.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 14/06/2021

Πολιτική