Ελλάδα

Στην ανακρίτρια οι 4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της συζύγου Κορφιάτη

14.06.2021 | 17:57

Ένας – ένας οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη που εκτελέστηκε τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, παρουσιάζονται ενώπιον της ανακρίτριας Ζακύνθου.

Σήμερα, απολογούνται τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός ο οποίος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έδωσε μέσα από τις φυλακές, όπου εκτίει ποινή για ληστεία μαμούθ, την εντολή για την εκτέλεση, αλλά και ο φερόμενος οδηγός της μηχανής, στην οποία επέβαιναν οι δύο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορείται και η μνηστή του, η οποία ωστόσο, μέχρι στιγμής, παραμένει άφαντη. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι το πρόσωπο που παρακολουθούσε στενά τον Ντίμη Κορφιάτη και τη σύζυγό του και έδινε πληροφορίες για το πού ακριβώς βρίσκονται.

Η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα, πλέον, φαίνεται πως είναι αυτή που «καίει» τους δύο φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς.

«Κατάλαβα από όλες αυτές τις κουβέντες ότι οι δύο είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει μια γυναίκα και είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν και τον άντρα της. Έβγαλαν τα ρούχα που φορούσαν και τα πέταξαν. Και τα κινητά. Στη διαδρομή ο … συνέχισε να βλέπει ειδήσεις στο ίντερνετ για να μάθει τι είχε γίνει με τον Ντίμη, όπως τον έλεγε, αν είχε πεθάνει τελικά».

Τουλάχιστον, δύο από τους συνηγόρους υπεράσπισης των συλληφθέντων, πάντως, αναμένεται να υποβάλλουν μήνυση κατά του μάρτυρα. Ο δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, όπως τον κατονομάζει στην κατάθεσή του ο μάρτυρας αυτός, ύστερα από την πολύωρη απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Πρόκειται για τον 38χρονο σωματοφύλακα του γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την υπόθεση, παραμένει ασύλληπτος και σε βάρος του, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το φουσκωτό που χρησιμοποίησαν οι φερόμενοι δράστες για να φτάσουν στην Ζάκυνθο και να επιστρέψουν ύστερα, πίσω στην Ηλεία, ήταν ιδιοκτησίας του.

Την ίδια ώρα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε και τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ζακύνθου. Εκτιμάται ότι ο ρόλος που είχε στην υπόθεση ήταν να μεταφέρει το σκάφος από την Αθήνα στον Πύργο, με το οποίο οι δράστες μετέβησαν στη Ζάκυνθο για τη δολοφονία, χωρίς να γνωρίζει για ποιο λόγο θα χρησιμοποιηθεί.

Και ενώ οι απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζονται, αναμένονται και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής από τα δύο καλάσνικοφ, τα οποία εντοπίστηκαν σε χωριό της Ηλείας, στο σπίτι στενού συγγενικού προσώπου ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων. Εξετάζονται για το εάν έχουν ή όχι χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 14/06/2021

Ελλάδα