Πολιτική

Μαντέλας: Η τύχη των S400 θα κρίνει την τουρκική προκλητικότητα

14.06.2021 | 21:39

Μία πρώτη αποτίμηση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ επιχείρησε ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Γιώργος Μαντέλας.

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Μαντέλας μόνο ο Ερντογάν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα αν θα πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στις δύο χώρες για το καλοκαίρι, τονίζοντας ότι η συνάντηση που θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη στάση που θα κρατήσει η γειτονική χώρα στο προσεχές διάστημα.

«Εκεί ασφαλώς θα τεθεί θέμα νοτιοανατολικής Ευρώπης και δεν θα συζητήσουν μόνο για θέματα αμερικανοτουρκικού ενδιαφέροντος. Εκεί ακριβώς “κολλάει” και η Ελλάδα» υπογράμμισε ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ», προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπολογιστούν και η επίθεση φιλίας που προσπάθησε να κάνει ο Ερντογάν προς την Ελλάδα, αλλά και τα τετ α τετ που είχε ο Τούρκος πρόεδρος στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ με τους Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν.

«Ακόμα και αν δεν υπάρχει συνεννόηση τι θα ειπωθεί και από τους τρεις, έχουν μια κοινή γραμμή, η οποία είναι γραμμή άσκησης πίεσης στον Ερντογάν» πρόσθεσε ο Γιώργος Μαντέλας, καταλήγοντας πως καθοριστικό ρόλο για τη συνέχιση ή όχι της τουρκικής προκλητικότητας θα παίξει και η τύχη των S400.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/06/2021

Πολιτική