Πολιτική

Euro: Διάβημα της Αθήνας στην UEFA για τη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας

14.06.2021 | 20:05

Μετά την πρόκληση από τη Βόρεια Μακεδονία που έστειλε την Εθνική της Ομάδα να συμμετάσχει στο Euro με φανέλες που έγραφαν σκέτο Μακεδονία, μέλη της κυβέρνησής της στήνουν στο Βουκουρέστι και Εβδομάδα Μακεδονικών Προϊόντων.

Παρά το γεγονός πως η γειτονική χώρα πήρε αυτό που ήθελε από την συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως πολλά κομμάτια της δεν έχουν εναρμονιστεί με αυτήν.

Χαρακτηριστική περίπτωση οι φανέλες ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020, στις οποίες αναγραφόταν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ως «Μακεδονία» FFM (Football Federation of Macedonia) χωρίς το πρόθεμα «Βόρεια», όπως άλλωστε έπραξε καθόλη τη διάρκεια των προκριματικών αγώνων.

Αυτά μέσα στο γήπεδο, γιατί στις κερκίδες οπαδοί της γειτονικής χώρας, στον αγώνα κόντρα στην Αυστρία, εμφανίστηκαν με πανό «Μακεδονία».

Διάβημα της Αθήνας

Η Αθήνα διαμαρτυρήθηκε και σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και προς την UEFA, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να ενημερώνει την επιτροπή της Βουλής για την απάντηση που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ποδοσφαίρου.

Στη γειτονική χώρα συνεχίζουν να προωθούν ακόμα και ζαρζαβατικά στις γειτονικές χώρες χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία».

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/06/2021

Πολιτική