Κόσμος

Τουρκικό μήνυμα μέσω της Λιβύης στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

13.06.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Παρότι αύριο επίκειται η συνάντηση η πολυαναμενόμενη συνάντηση των Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκου Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, τα τουρκικά μέσα έχουν εστιάσει αλλού.

Έτσι, το βάρος της Άγκυρας και των μέσω ενημέρωσης στη γειτονική χώρα ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ έχει επικεντρωθεί στην Λιβύη.

Ενδεικτικά είναι τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χθεσινή επίσκεψη του τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη Λιβύη.

Ευρισκόμενος στην βορειοαφρικανική χώρα, ο κ. Ακάρα τόνισε ότι  η Τουρκία «δεν είναι ξένη δύναμη» στη Λιβύη και «θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους Λίβυους αδελφούς της». Η δήλωση Ακάρ αποσαφηνίζει τις προθέσεις της Άγκυρας η οποία δεν προτίθεται όπως φαίνεται να αποσύρει τους μισθοφόρους της από τα λιβυκά εδάφη, κάτι που έχει ζητήσει τόσο η κυβέρνηση της Λιβύης όσο και η διεθνής κοινότητα.

Εξάλλου, το θέμα της Λιβύης και δη των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων που βρίσκονται σε αυτή, αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Την ίδια μέρα, η λίβυα ΥΠΕΞ, Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς, ζήτησε για ακόμη μια φορά  την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από το έδαφος της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/06/2021