Κόσμος

Παρίσι: Νεαρός ακροδεξιός πίσω από την επίθεση στον Μελανσόν κατά τη διάρκεια πορείας

13.06.2021 | 13:28

Μια σακούλα αλεύρι έριξε νεαρός ακροδεξιός στον Ζαν Λουκ Μελανσόν, μπροστά στις κάμερες.

Στιγμές μετά το συμβάν, ο Γάλλος πολιτικός χωρίς ίχνος ταραχής τόνισε στα Γαλλικά μέσα.

«Πρόκειται για βία, σας το λέω δεν γνωρίζω ποιος είναι ο άνθρωπος που το έκανε αλλά πέτυχε τον στόχο του καθώς είστε όλοι εδώ και το θέαμα ήταν σίγουρο. Όλα είναι καλά, έχω παρά μόνο αλεύρι, είμαι ζωντανός».

Η επίθεση έγινε στο κέντρο του Παρισιού λίγο πριν την έναρξη της πορείας ενάντια στην ακροδεξιά που οργάνωσε το κόμμα του Μελανσόν «Ανυπότακτη Γαλλία» και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 70.000 πολίτες.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση κατά πολιτικού ηγέτη στη Γαλλία μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Την περασμένη Τρίτη o 28χρονος Νταμιάν Ταρέλ χαστούκισε τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Γαλλικά Μέσα σημειώνουν πως ο νεαρός που πέταξε αλεύρι στον πολιτικό της Γαλλικής Αριστεράς δεν προσήχθη αμέσως μετά την πράξη του.

Αντίθετα, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό εξακρίβωσαν τα στοιχεία του και τον άφησαν να φύγει. Ο δράστης ανενόχλητος έκανε δηλώσεις στα κανάλια.

«Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μην εκνευρίζεται κανένας με όλους αυτούς τους επικεφαλής των κομμάτων που κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και σαν “μπουρζουαζία”  μιλάνε στο λαό».

Τέσσερις ώρες μετά το συμβάν, ο δράστης προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού και ανακρίνεται. Ο Γαλλικός Τύπος μιλά για έναν 27χρονο με δικό του κανάλι στο διαδίκτυο το οποίο αριθμεί περισσότερους από 18.000 ακολούθους. Ο νεαρός με το ψευδώνυμο Τιλ, στα βίντεό του προβάλει τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία ενώ έχει φιλοξενήσει κάποιες από τις πιο γνωστές ακροδεξιές περσόνες της γαλλικής ραπ μουσικής.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/06/2021

Κόσμος