Υγεία

Self test – Φαρμακεία: Κανονικά η χορήγηση στην Θεσσαλονίκη – «Αντάρτικο» στην Πάτρα

12.06.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Πίσω πήραν την απόφαση να σταματήσουν να διαθέτουν self tests οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης. Η διάθεση λοιπόν των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών ξεκινά και πάλι.

Ειδικότερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) είχε αποφασίσει να σταματήσουν τα φαρμακεία της συμπρωτεύουσας να διαθέτουν self tests στους πολίτες. Σε έκτακτη συνεδρίασή του, όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεση των κρατικών τεστ αυτοδιάγνωσης στους πολίτες και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες.

Το σκεπτικό της νέας απόφασης είναι ότι επετεύχθη ο στόχος που είχε θέσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν να κινητοποιηθούν τόσο η Πολιτεία, όσο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και να ορίσουν συνάντηση, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διάθεσης των self tests.

Πάτρα
Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει στην Πάτρα, με τους φαρμακοποιούς να «συνεχίζουν» το αντάρτικο. Οι φαρμακοποιοί στην Αχαϊα συνεχίζουν εδώ και μια εβδομάδα να μην χορηγούν δωρεάν self test στους πολίτες.

Έτσι, από σήμερα, στα λύκεια του νομού, θα διατίθενται self test για τα παιδιά που ξεκινούν τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αναφορικά με τα δημοτικά και τα γυμνάσια, από Δευτέρα, αυτά θα διατίθενται από τα σχολεία.

Τέλος, 15 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου. Οι 14 είναι κρατούμενοι και ο ένας σοφρωνιστικός υπάλληλος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/06/2021