Ελλάδα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Δικαίωση για τον θάνατο του παιδιού τους ζητούν οι γονείς του

12.06.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Ράγισε καρδιές η κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του νεαρού σπουδαστή Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ο οποίος βρέθηκε νεκρός μετά από πολυήμερες αναζητήσεις, σε κοντινή απόσταση από τη Σχολή τον Μάρτιο του 2015.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, φοιτητής της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων, βρέθηκε νεκρός σε κοντινή απόσταση από την σχολή του, ένας θάνατος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, καθώς ο άτυχος 20χρονος φέρεται να είχε περάσει βασανιστήρια στα χέρια συμφοιτητών του.

Οι γονείς του Βαγγέλη συνεχίζουν να ζητούν δικαίωση. Αυτές τις ημέρες ζουν ξανά το τραγικό γεγονός  στην δίκη που συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο Ιωαννίνων.

Η μητέρα του συγκλονίζει.

«Με τρώει το γιατί… γιατί δεν μίλησε; Τίποτα και ποτέ δεν μου είπε απ’ όσα περνούσε εδώ. Έχασα τον γιο μου και ακόμα ψάχνω γιατί τον έχασα».

«Δεν έχασα κλειδιά, έχασα το παιδί μου»

Ο πατέρας του Βαγγέλη σε μια σπαρακτική κατάθεση αναφέρει την προσπάθειά του να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού του, μη γνωρίζοντας όλα όσα είχαν συμβεί…

«Μετά από μήνες μου είπαν ότι δεν τα λέω καλά. Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου. Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο, όχι από ντροπή. Κάποιοι έβγαλαν σχολείο και πανεπιστήμιο για να παραποιούν τις λέξεις. Εγώ ξέρω ότι οι λέξεις έχουν μία έννοια».

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, οι τρεις ανήλικοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας, πέντε σε φυλάκιση 36 μηνών χωρίς αναστολή, ενώ ο ένατος κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/06/2021