Κόσμος

Βρετανία: Βασιλικό χιούμορ στη Σύνοδο των G7

12.06.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Η πανδημία του κορωνοϊού καθώς και ο ενιαίος παγκόσμιος εταιρικός φόρος, βρίσκονται στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής των επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών που γίνεται στη Βρετανία.

Χαμόγελα γέμισε τη διάσκεψη των G7 η εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ, η πρώτη επίσημη μετά την κηδεία του συζύγου της Πρίγκιπα Φίλιππου.

Κατά τη καθιερωμένη φωτογράφιση, η 95χρονη μονάρχης μετέτρεψε την αμήχανη σιωπή σε ευθυμία με τη βοήθεια του Μπόρις Τζόνσον.

Νωρίτερα, ο Βρετανός οικοδεσπότης επιχείρησε να κάνει χιούμορ προσβάλλοντας τους δημοσιογράφους και εικονολήπτες παρότι εκείνος και οι συνεργάτες του έχουν οργανώσει όλες τις εκδηλώσεις.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, η Ελισάβετ συναντήθηκε με τον Τζο Μπάιντεν, τον 13ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στην 69χρονη θητεία της.

Η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης «ξεσπάθωσε» αν και από την λάθος κόψη, κατά την διάρκεια του γεύματος στους χώρους των βοτανικών κήπων όπου φιλοξενήθηκαν οι 7 ηγέτες της διάσκεψης.

Στο επίκεντρο της G7 που ολοκληρώνεται αύριο, βρίσκεται η αντιμετώπιση της πανδημίας, η οικονομική ανάκαμψη του πλανήτη, η κλιματική αλλαγή καθώς και ο ενιαίος παγκόσμιος φόρος 15% που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/06/2021