Ελλάδα

Βγαίνει αύριο από το «αθόρυβο» η εστίαση

11.06.2021 | 19:55

Τελευταίο βράδυ απόψε που τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν χωρίς μουσική. Από αύριο τα ηχεία ξανασυνδέονται, ενώ θα μπορεί να υπάρχει και live πρόγραμμα, όμως μόνο εάν είναι ανοιχτός ο χώρος και οι πελάτες καθιστοί.

Πρόβες …για τις μουσικές επιλογές με τις οποίες θα υποδεχτούν από αύριο τους πελάτες τους κάνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, καθώς μετά από επτά μήνες θα κάνουν νέα αρχή… μετά μουσικής.

Νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι περιμένουν πως και πως να ακούσουν ελληνική και ξένη μουσική στα μαγαζιά, γιατί όπως λένε καλοκαίρι χωρίς μουσική δεν γίνεται, ενώ υπογραμμίζουν πως η μουσική ανεβάζει τη διάθεση όλων των πελατών και αυξάνει την κατανάλωση.

Μουσική χωρίς… χορό

Μουσική ναι, χορός όχι ακόμη, σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης αποφάσισε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Αρκετοί επιχειρηματίες ετοιμάζονται να ανοίξουν τα νυχτερινά κέντρα σε εξωτερικό χώρο με ζωντανή μουσική, αλλά μόνο για καθήμενους.

Παράταση στο ωράριο

Και επειδή η μουσική μας ενώνει από αύριο 12 Ιουνίου παράταση για μια ακόμη ώρα παίρνει και το ωράριο κυκλοφορίας που διαμορφώνεται πλέον μέχρι τη 01:30.

«Ένα βήμα προς την κανονικότητα» χαρακτηρίζουν πολίτες και επιχειρηματίες την επαναφορά της μουσικής και την επέκταση του ωραρίου στην εστίαση και στη Θεσσαλονίκη.

«Να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι»

Η εστίαση, αλλά και η μουσική θα λειτουργεί μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο με καθήμενους. «Είναι ένα μέτρο μόνο για λίγους» λένε οι επιχειρηματίες.

Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά για όσους παραβιάζουν τους κανόνες: 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Οι επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται εντός στοών θα μπορούν να λειτουργούν αν βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές με δύο εισόδους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/06/2021

Ελλάδα