Ελλάδα

Ένα βήμα πριν την ταυτοποίηση των 6 προσώπων που βίασαν στρατιώτη στο Μεγάλο Πεύκο

11.06.2021 | 17:41 Eνσωμάτωση

Φύλλο και φτερό κάνουν οι στρατιωτικοί δικαστές τα αρχεία που δείχνουν ποιοι ήταν παρόντες πριν από δώδεκα χρόνια στο Μεγάλο Πεύκο για να ταυτοποιήσουν τα 6 πρόσωπα που έχει μηνύσει ο 32χρόνος ο οποίος καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert ο 32χρόνος καταγγέλει πως ο βιασμός που υπέστη κατ’ εντολή αξιωματικού έγινε την ημέρα της κατάταξής του στις Ειδικές Δυνάμεις, στο Μεγάλο Πεύκο.

Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός τους, ο οποίος ξέφυγε από τα όρια, με τον στρατιώτη να φέρεται να έβρισε τον αξιωματικό, αλλά και πρόσωπο της οικογένειας του που είχε πεθάνει πρόσφατα.

Ο ίδιος έχει δώσει πληροφορίες από τις οποίες μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτότητα των φερόμενων δραστών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στο OnAlert, ο δικηγόρος του 32χρονου, οι τρεις στρατιώτες, οι οποίοι στις 21 Μάιου του 2009 συνέργησαν στον βιασμό του καταγγέλλοντος, είχαν καταγωγή από την Κρήτη. Επίσης, δύο ημέρες μετά το συμβάν τόσο το θύμα όσο και οι τρεις στρατιώτες έλαβαν αναβολή των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Το θέμα έχει αναστατώσει την Κρήτη και οι Κρητικοί κάνουν λόγο για καταγγελία που ακουμπά το νησί τους.

Συνολικά ερευνάται ο ρόλος 6 προσώπων

Η μήνυση στρέφεται συνολικά εναντίον έξι προσώπων: του Λοχαγού (για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την διαταγή τριών στρατιωτών που πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση (ένας φυσικός αυτουργός και οι άλλοι δύο συνεργοί) και δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.

Μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα έχουν καταθέσει μόνο ο άνδρας 32 ετών και η μητέρα του, που φέρεται να στηρίζει το παιδί της, το οποίο αποφάσισε να αποκαλύψει την προσωπική του ιστορία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/06/2021