Ελλάδα

«Ποντικοί» έβαλαν στο μάτι υπερήλικη

11.06.2021 | 18:29

Η ηλικιωμένη γυναίκα, στα 100 της χρόνια, έμελλε να ζήσει και αυτό. Παρ’ ότι το σπίτι της είναι στο κεντρικότερο σημείο στο Ίλιον, φαίνεται ότι δεν πτόησε τη σπείρα των κακοποιών. Ξύπνησε τα ξημερώματα, όταν ένοιωσε ένα χέρι, να της αρπάζει το πορτοφολάκι που είχε κρύψει κάτω από το μαξιλάρι της.

Οι δράστες ήταν τρεις. Ο ένας σκαρφάλωσε τα δέντρα, έκανε σάλτο στα διπλανά κεραμίδια, πήδηξε στο μπαλκόνι και μπήκε από την ανοιχτή πόρτα. Ο δεύτερος, κρατούσε τσίλιες από κάτω και ο τρίτος περίμενε στο διπλανό στενάκι, μέσα στο αυτοκίνητο, με αναμμένη τη μηχανή.

Τους πήρε περίπου 8 με 9 λεπτά για να μπουν σε αυτό το διαμέρισμα μιας γυναίκας που έχει κλείσει έναν αιώνα ζωής, να αρπάξουν ένα άδειο χρηματοκιβώτιο, ένα πορτοφολάκι με ψιλά και 350 ευρώ από τη τσάντα της ανιψιάς της ηλικιωμένης γυναίκας που την προσέχει.

 

Αν και 100 ετών… ανταπέδωσε

 

Όπως περιγράφει η ανιψιά της, όταν άνοιξε τα μάτια της η ηλικιωμένη γυναίκα, είδε πάνω από το κεφάλι της τον ληστή που φορούσε κουκούλα. Προς έκπληξή του, η γυναίκα αντέδρασε, όμως, εκείνος, ευτυχώς, χωρίς να της κάνει κακό, πήρε τη λεία του και εξαφανίστηκε.

Λίγο πριν φύγει από το διαμέρισμα, ο διαρρήκτης, πέταξε από το μπαλκόνι, στον συνεργό του, που τον περίμενε από κάτω, το χρηματοκιβώτιο που είχε η ηλικιωμένη στο σπίτι της. Δεν ήξερε όμως, ότι μέσα, δεν υπήρχε τίποτα από τον… θησαυρό που ήλπιζε να έχει.

Ληστείες κατ’ εξακολούθηση

 

Οι κάτοικοι στο κέντρο του Ίλιον, βρίσκονται σε απόγνωση, όπως λένε, αφού καθημερινά, ακούνε και ένα νέο περιστατικό ληστειας στην περιοχή από θρασύτατους κακοποιούς.

Q: κάτοικος περιοχής

Q: κάτοικος περιοχής

Στο σπίτι της ηλικιωμένης αστυνομικοί έφθασαν και πήραν αποτυπώματα, ενώ η ανιψιά στην κατάθεσή της, φέρεται να έχει δώσει πλήρη περιγραφή του εισβολέα που «έβαλε» τα ξημερώματα, στο «μάτι», το σπίτι της ηλικιωμένης θείας της.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/06/2021

Ελλάδα