Ελλάδα

Κρήτη: Το «ξεχασμένο» εκατομμύριο Ρώσου μεγιστάνα έκανε… φτερά

11.06.2021 | 18:06 Eνσωμάτωση

Ένα χρηματοκιβώτιο που ανοίγει και κλείνει μυστηριωδώς με τα χρήματα που υπάρχουν μέσα να κάνουν φτερά. Μια πολυτελέστατη έπαυλη, τεσσάρων επιπέδων στην Κρήτη που έχει από φύλακα μέχρι κάμερες ασφαλείας, παραβιάζεται, χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό.

Αυτά κι άλλα πολλά καταγγέλλει στους αστυνομικούς η χήρα Ρώσου ολιγάρχη που πέθανε το 2015. Με την ίδια να επιστρέφει στην Ελλάδα κι την Κρήτη και να φτάνει εδώ, για να πάρει όπως ισχυρίζεται, τα χρήματα που υπήρχαν μέσα.

Το LIVE NEWS βρέθηκε στο συγκρότημα κατοικιών λίγο έξω από το Ηράκλειο. Εδώ που βρίσκεται και η έπαυλη που είχε αγοράσει ο Ρώσος επιχειρηματίας. Με εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες, πανάκριβα έπιπλα και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα…

Ο Ρώσος μεγιστάνας πέθανε το 2015 και η σύζυγός του, είπε στους αστυνομικούς πως ήρθε για τελευταία φορά εδώ, τον Φεβρουάριο του 2020.

«Είχα να έρθω στην Ελλάδα και την Κρήτη από τον Φεβρουάριο του 2020. Η πρώτη μου δουλειά όταν μπήκα στο διαμέρισμα ήταν να πάω στο χρηματοκιβώτιο. Ήταν κλειστό και αρχικά υπέθεσα πως δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Όταν το άνοιξα όμως διαπίστωσα έκπληκτη πως έλειπαν όλα τα χρήματα» ανέφερε η χήρα του Ρώσου μεγιστάνα.

Η καταγγελία προκαλεί αίσθηση και πολύ γρήγορα ξεκινούν οι έρευνες της αστυνομίας… Ίχνη παραβίασης δεν βρέθηκαν πουθενά. Ούτε στην κεντρική πύλη, ούτε στην εξώπορτα της βίλας, αλλά ούτε και στο χρηματοκιβώτιο.

«Στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ. Ήταν μέρος των χρημάτων που είχαμε φέρει παλιότερα με τον σύζυγό μου, για τις διακοπές μας στην Κρήτη. Την τελευταία φορά που βρέθηκα στην έπαυλη τα άφησα μέσα στο χρηματοκιβώτιο, ήσυχη επειδή υπάρχει φύλαξη» ανέφερε η καταγγέλλουσα.

Η χήρα του Ρώσου εκατομμυριούχου συνεχίζει να εκπλήσσει. Υποστηρίζει πως είχε αφήσει το κλειδί της έπαυλης, μέσα σε ένα γλαστράκι πολύ κοντά στην είσοδο. Κάτι που όπως ισχυρίζεται γνώριζαν μόνο δύο άτομα. «Το μυαλό μου πηγαίνει στα δύο άτομα που γνώριζαν ότι είχα το κλειδί για την είσοδο στο διαμέρισμα μέσα σε ένα γλαστράκι. Δεν έχω όμως κάποιο άλλο στοιχείο εναντίον τους. Είναι μια σκέψη που κάνω, επειδή δεν ξέρω πώς αλλιώς θα μπορούσαν να μπουν στο διαμέρισμα» συμπλήρωσε.

Την καταγγελία της, που παραπέμπει για την ώρα σε μυθιστόρημα, θέλησε να διανθίσει στους αστυνομικούς με αναφορές στον σύζυγο και την αγάπη που έζησαν. Όταν ο Ρώσος ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων με είδη σπιτιού, άρχισε να ταξιδεύει μαζί της σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Κρήτη ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς μας. Αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να επενδύσουμε με την αγορά της έπαυλης και ερχόμασταν κάθε χρόνο για διακοπές. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα» συμπλήρωσε η χήρα του Ρώσου ολιγάρχη.

Οι έρευνες συνεχίζονται αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να κάνει τους αστυνομικούς να πιαστούν για να συνεχίσουν την έρευνα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/06/2021