Ελλάδα

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Σφοδρές αντιδράσεις του συλλόγου ψυχολόγων για την «ψυχολόγο» της Καρολάιν

06.06.2021 | 20:10

Η στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα με τους ψυχολόγους χωρίς πτυχία που μπορεί να αποβούν και πολύ επικίνδυνοι δεδομένου ότι χειρίζονται το πολύ ευαίσθητο ζήτημα της ψυχικής υγείας. Πάντως η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιθν έστειλε εξώδικο στον Σύλλογο Ψυχολόγων

Πίσω από την φρικιαστική δολοφονία με θύμα την 20χρονη Καρολάιν στα Γλυκά Νερά αποκαλύπτεται μια υπόθεση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τα επαγγέλματα  ψυχικής υγείας.

Η εμφάνιση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελένης Μυλωνοπούλου στην οποία είχε απευθυνθεί η 20χρονη κοπέλα για να διαχειριστεί προσωπικά της θέματα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του συλλόγου Ελλήνων ψυχολόγων  που της  ζήτησε να θέσει σε γνώση τους το πτυχίο και την άδεια ασκήσεως ψυχολόγου.

Αντί αυτού η κα. Μυλωνοπουλου τους έστειλε εξώδικο και σήμερα ζήτησε με μια νέα γραπτή ανακοίνωση να σταματήσει ο σύλλογος να ασχολείται με αυτό το θέμα.

«Επιτέλους σωπάστε! Σεβαστείτε τις έρευνες των διωκτικών αρχών και τη μνήμη της δολοφονηθείσας εικοσάχρονης».

Η κα. Μυλωνοπούλου υποστηρίζει πως ουδέποτε δήλωσε ψυχολόγος αλλά σύμβουλος ψυχικής υγείας και κλινική υπνοθεραπεύτρια για τη νόμιμη άσκηση των οποίων δεν χρειάζεται όπως τόνισε καμία διοικητική άδεια. Ωστόσο στον χρυσό οδηγό εμφανίζεται ως ψυχολόγος μαζί με συνεργάτη της η οποία πάντως όπως ανέφερε στο MEGA δεν έχει αυτή την ιδιότητα.

Οι αρχές παρακολουθούν στενά την υπόθεση και τις κινήσεις της φερόμενης ως ψυχολόγου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/06/2021

Ελλάδα