Πολιτισμός

Στην υπηρεσία του κινηματογράφου η τεχνητή νοημοσύνη

06.06.2021 | 21:30

Ένα νέο εργαλείο έχουν στα χέρια τους οι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ έτσι ώστε οι ταινίες τους που παίζονται μεταγλωττισμένες στο εξωτερικό να δείχνουν πιο αυθεντικές. Ονομάζεται Αψεγάδιαστη Τεχνητή Νοημοσύνη και μπορεί να κάνει τους ηθοποιούς να δείχνουν ότι μιλούν οποιαδήποτε γλώσσα.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει για τα καλά στον χώρο του κινηματογράφου.

Μέχρι τώρα, ο κακός συγχρονισμός των χειλιών στη μεταγλώττιση αλλά και οι υπότιτλοι απωθούσαν μέρος του κοινού οπουδήποτε στον κόσμο, σύμφωνα με τις καταγραφές του box office των ξένων ταινιών.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να το αλλάξει αυτό και να κάνει τις ταινίες πιο ελκυστικές, όποια γλώσσα και αν μιλάει το κοινό.

«Ουσιαστικά μελετά με περίπλοκες λεπτομέρειες όλη την απόχρωση της ανθρώπινης προφοράς και όλα τα κενά που γίνονται κατά τη διάρκεια της κίνησης του στόματος.»

Το εργαλείο μελετά όλες τις κινήσεις του στόματος που κάνει ο ηθοποιός στην ταινία και τις ανταλλάσσει με τις μεταγλωττισμένες λέξεις σε διαφορετικές γλώσσες.

Έτσι, ο Τομ Χανκς μιλάει φαρσί τα ιαπωνικά και ο Τζακ Νίκολσον άπταιστα τα γαλλικά.

Ο Σκοτ Μαν εμπνεύστηκε το Flawless AI, την Αψεγάδιαστη Τεχνητή Νοημοσύνη, όταν είδε πώς η μεταγλώττιση επηρέασε την αφηγηματική συνοχή της ταινίας του “Ληστεία” του 2015, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ ντε Νίρο.

«Δουλέψαμε μαζί στη μετάφραση του Ντε Νίρο όπου ήξερα τη σκηνή καλά γιατί ήταν η σκηνή μου και την είχα γράψει και την είχα σκηνοθετήσει, έτσι ήξερα πως θα έπρεπε να είναι.»

Η πρώτη ταινία που θα στηριχθεί στην Αψεγάδιαστη Τεχνητή Νοημοσύνη αναμένεται να βγει στη μεγάλη οθόνη μέσα σε ένα χρόνο.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/06/2021

Πολιτισμός