Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Δεν βρέθηκε DNA στα νύχια της Καρολάιν – Άφαντο το όχημα διαφυγής των δραστών

04.06.2021 | 19:21 Eνσωμάτωση

Στο σκοτάδι κινούνται οι έρευνες της Αστυνομίας όσον αφορά το στυγερό έγκλημα της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Οι άντρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών αναζητούν ένα στοιχείο… ένα λάθος των δραστών στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη για να φθάσουν στον εντοπισμό τους.

Τα αποτελέσματα του DNA που συνέλλεξαν οι άντρες της σήμανσης και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έδωσαν ούτε ένα χρήσιμο στοιχείο που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση. Ίχνη δεν βρέθηκαν ούτε στα νύχια του θύματος.

Ο πρώτος κύκλος των ερευνών ολοκληρώθηκε, καθώς οι κάμερες της περιοχής δεν έδειξαν το όχημα διαφυγής ενώ τα δακτυλικά αποτυπώματα του συζύγου της άτυχης 20χρονης στη μονωτική ταινία δικαιολογούνται καθώς ήταν εκείνος που την έδωσε στους δολοφόνους. Στο φρικιαστικό έγκλημα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι σπάνιο. Σχεδόν ανήκουστο για τα ήθη μας. Γι’ αυτό σοκάρει, γι’ αυτό συγκλονίζει. Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της» τόνισε ο υπουργός.

Η υπόθεση φαίνεται σαν άλυτος γρίφος με την αστυνομία να εκτιμά ότι κάπου θα έχει γίνει το λάθος των δραστών με αποτέλεσμα να ερευνούν εκ νέου την γειτονιά της άτυχης 20χρονης και τους γύρω δρόμους. Στις έρευνες δεν βοήθησε το σκίτσο του λεγόμενου κοντού σύμφωνα με τις περιγραφές του 32χρονου πιλότου.

Σε δημοσίευμα της για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάϊν η βρετανική εφημερίδα SUN υποστηρίζει ότι σύμφωνα με δηλώσεις Έλληνα αστυνομικού η λίστα των υπόπτων έχει περιοριστεί σε δέκα σεσημασμένους κακοποιούς διαφορετικών εθνικοτήτων.

«Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Μας πήρε περισσότερο χρόνο απ’ ότι υπολογίζαμε για να φτάσουμε ως εδώ, αλλά έχουμε πλησιάσει αρκετά» ανέφερε ένας από τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ελπίδες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών του φρικιαστικού εγκλήματος σβήνουν.

Αμφιβολίες για την ψυχολόγο της Καρολάιν

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά την κατάθεση της ψυχολόγου Ελένης Μυλωνοπούλου που παρακολουθούσε την Καρολάϊν. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων κάνει λόγο για αντιποίηση επαγγέλματος και ζητά από την ψυχολόγο να καταθέσει το πτυχίο της.

«Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους» ανέφερε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων.

Η ίδια σε ερώτηση του MEGA δεν θέλησε να τοποθετεί και μας παρέπεμψε στη δικηγόρο της.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμοδίων αρχών για την εξιχνίαση του θλιβερού γεγονότος που συνέβη στα Γλυκά Νερά. Ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας 20χρονης, θα απέχουμε από οιαδήποτε δήλωση ή ανακοίνωση» υπογράμμισε η δικηγόρος Έλενα Μυλωνοπούλου.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες ενώ σε ισχύ βρίσκεται και η επικήρυξη των δραστών ύψους 300.000 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/06/2021