Πολιτική

Τετ α τετ του πρωθυπουργού με την βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία

04.06.2021 | 20:54 Eνσωμάτωση

Τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, με την αδερφή της Ειρήνη υποδέχτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα καλωσόρισαν τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και την αδερφή της Ειρήνη στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.

Αν και ζει στην Ισπανία εδώ και χρόνια η βασίλισσα Σοφία δεν ξεχνάει την Ελλάδα. Μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα και εξέφρασε το θαυμασμό της για την Νέα Πινακοθήκη, αφού το πρωθυπουργικό ζεύγος της παρουσίασε έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών που εκτίθενται περιοδικά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η βασίλισσα Σοφία εξέφρασε το θαυμασμό της και για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την πανδημία. «Σας θαυμάζει όλος ο κόσμος όλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησαν και για την ανάπλαση του χώρου στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι και ο πρωθυπουργός την κάλεσε την επόμενη φορά να την ξεναγήσει εκεί.

Ο πρωθυπουργός την ενημέρωσε ότι πλέον πάει πολύς κόσμος και θα αναδειχθούν τα παλιά κτίσματα και οι τάφοι ενώ θα καλλιεργηθούν στο αγρόκτημα προϊόντα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/06/2021