Πολιτική

«Φρένο» στις τουρκικές βλέψεις στα Βαλκάνια βάζει η Αθήνα

04.06.2021 | 20:37 Eνσωμάτωση

«Φραγμό» σε κάθε προσπάθεια να τεμαχιστούν τα Βαλκάνια σε σφαίρες επιρροής βάζει η Αθήνα, φωτογραφίζοντας έτσι την Άγκυρα και τις φιλοδοξίες που τρέφει.

Η ελληνική στρατιωτική διπλωματία συνεχίζεται ακάθεκτη, με τα ελληνικά φτερά να φτάνουν μέχρι και τη Σαουδική Αραβία, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις τους.

Την ίδια στιγμή, η Αθήνα διαμηνύει μέσω του Νίκου Δένδια από την Πρίστινα πως δε θα ανεχθεί τη δημιουργία σφαιρών επιρροής στα Βαλκάνια με βάση διαφόρων ειδών συγγένειες.

Ο Σουλτάνος εμμένοντας στο νεοοθωμανικό του όνειρο εγκαινιάζει το ένα μετά το άλλο νέα τζαμιά, συνδέοντας άμεσα τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας με τις κατακτήσεις του παρελθόντος και τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.

Την στιγμή που ο Σουλτάνος προσπαθούσε να εμψυχώσει τα πληρώματα του τουρκικού στόλου που συμμετείχαν στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» αναφερόμενος στα περί Γαλάζιας Πατρίδας, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφραζε την εμπιστοσύνη των ΗΠΑ στην Αθήνα λέγοντας πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το περσινό και τονίζοντας την ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις τουρκικές προκλήσεις.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πλησιάζει η ώρα της επιλογής των νέων φρεγατών, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο από τη Δευτέρα να εξαπολύσει «Καταιγίδα» στο Αιγαίο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/06/2021