Ελλάδα

Γλυφάδα: Αμετανόητος & προκλητικός ο αρνητής καθηγητής – Αποχή μαθητών στο σχολείο

01.06.2021 | 16:59 Eνσωμάτωση

Οι υπογραφές των μαθητών στην είσοδο του σχολείου για την απομάκρυνση του αρνητή καθηγητή τους, αυξάνονται συνεχώς.

Από νωρίς το πρωί, όλες οι αίθουσες της Πρώτης και της Δευτέρας Λυκείου στο σχολείο της Γλυφάδας ήταν άδειες, αφού όλοι οι μαθητές έκαναν αποχή για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο φυσικός έκανε τις δυο πρώτες ώρες μάθημα στα παιδιά της Γ’ Λυκείου και αμέσως μετά έφυγε αμίλητος με την πλάτη γυρισμένη στην κάμερα και για ακόμα μια φορά, δίχως να φοράει μάσκα.

Τα παιδιά υποστηρίζουν πως η κατάσταση στο σχολείο τους έφτασε το τελευταίο διάστημα στο απροχώρητο. Ο καθηγητής τους, όχι μόνο δε δεχόταν να ακολουθήσει τους προβλεπόμενους κανόνες για τον κορωνοϊό, αλλά έφτασε στο σημείο να τους κάνει υποδείξεις προς την αντίθετη κατεύθυνση και να τους στέλνει μηνύματα με παραπομπές σε ιστοτόπους που «ασπάζονται» συνωμοσιολόγοι.

Η κάθε παράδοση του φυσικού, όπως λένε μαθητές του στην κάμερα του LIVE NEWS, ήταν επεισοδιακή γεμάτη εντάσεις, με το μάθημα πολύ γρήγορα να τινάζεται στον αέρα.

Την περασμένη Πέμπτη, η διευθύντρια αναγκάστηκε να ειδοποιήσει την αστυνομία αλλά παρόλα αυτά, ο εκπαιδευτικός δεν άλλαξε στάση.

Στο σχολείο το πρωί έφτασαν και πολλοί γονείς για να στηρίξουν, όπως έλεγαν, την απόφαση των παιδιών τους.

Οι μαθητές υπενθυμίζουν προς πάσα κατεύθυνση πως τα παράπονά τους όλες τις προηγούμενες μέρες δεν εισακούστηκαν και πλέον διατυμπανίζουν πως δε θα επιστρέψουν στις τάξεις αν δε δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα με τον καθηγητή τους.

Το σχολείο θυμίζει καζάνι που βράζει για ακόμα μία εβδομάδα, με καθηγητές και μαθητές να περιμένουν την τελική απόφαση για τον αρνητή φυσικό μέσα στις επόμενες μέρες.

Εκτός σχολείου ο εκπαιδευτικός

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αλέξανδρος Κοπτσής, Γ. Γ. Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σημείωσε ότι το υπουργείο κινητοποιήθηκε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση του καθηγητή.
«Το υπουργείο Παιδείας είναι αμείλικτο σε κάθε παράβαση της νομοθεσίας και παρεμβαίνει άμεσα».

Όπως σημειώνει, διατάχθηκε αμέσως ΕΔΕ, με τον καθηγητή από αύριο να απομακρύνεται από το σχολείο.

«Ο καθηγητής από αύριο δε θα βρίσκεται στο σχολείο», κατέληξε ο κ. Κοπτσής.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/06/2021