Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Θρήνος για τον 22χρονο Βασίλη που «έσβησε» στην άσφαλτο – Συντετριμμένοι οι γονείς του

31.05.2021 | 17:36 Eνσωμάτωση

«Δεν το δέχομαι, δεν το δέχομαι». Οι γονείς του αδικοχαμένου στρατιώτη ραγίζουν καρδιές.

Έχουν περάσει δύο μέρες από την στιγμή που έμαθαν την τραγική είδηση για τον γιο τους, και στην κάμερα του LIVENEWS εμφανίζονται συντετριμμένοι.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας λίγο πριν από το θανατηφόρο τροχαίο, μαζί με την περιγραφή των γονέων που έζησαν τις τελευταίες στιγμές του 22χρονου γιου τους, συγκλονίζουν από το βράδυ του Σαββάτου ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

«Με παίρνει ο λοχαγός, μου λέει ο Βασίλης έχει θανατηφόρο τροχαίο», λέει ο πατέρας του.

Ο 22χρονος Βασίλης επέστρεφε στο στρατόπεδο από το οποίο είχε βγει εξοδούχος για λίγες ώρες. Φοράει το κράνος του και διασχίζει τον κεντρικό δρόμο της Νέας Μεσημβρίας με τη μηχανή του. Ο 59χρονος οδηγός άλλου οχήματος παραβιάζει την πινακίδα του στοπ, με αποτέλεσμα να του στερήσει τη ζωή ακαριαία.

«Δύο φορές κούνησε το χέρι και ξεψύχησε απευθείας. Έφταιγε το άλλο το παιδί. Πήγα και το είδα. Είδα τα αίματα κάτω».

Τραγική ειρωνεία, η επιμονή του πατέρα του μέχρι τελευταία στιγμή να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο στρατόπεδο όπως συνήθιζε.

Κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν την επικινδυνότητα του σημείου, κάνοντας λόγο για άλλα δύο ατυχήματα στον ίδιο δρόμο.

«Είναι το τρίτο κατά σειρά, είναι ένας δρόμος στον οποίο τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Ο επίλογος της τραγωδίας γράφτηκε στα κοιμητήρια του Ευόσμου, με συγγενείς και φίλους του αδικοχαμένου Βασίλη να λένε το τελευταίο αντίο.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η τροχαία Θεσσαλονίκης, ενώ ο 59χρονος άντρας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Ο αδερφός του 22χρονου Βασίλη, Γιώργος, μιλά στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο. «Ο αδερφός μου ήταν το καλύτερο παράδειγμα για την οικογένεια και τους φίλους του. Ήταν νέος οδηγός αλλά πολύ υπεύθυνος. Ένας οδηγός παραβίασε το στοπ και ο αδερφός μου έφυγε άδικα. Το στοπ υπάρχει εκεί για να σταματάμε.»

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/05/2021