Πολιτική

Πώς αποτιμάται η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα – Δημήτρης Καιρίδης στο MEGA

31.05.2021 | 18:22 Eνσωμάτωση

Για ειλικρινή και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές.

Οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του Τούρκου ομολόγου του, οι οποίες έλαβαν χώρα αμέσως μετά την συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, διεξήχθησαν σε φιλικό κλίμα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καιρίδη, βουλευτή ΝΔ και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα σηματοδότησε την «αναδίπλωση και ύφεση ενόψει των σημαντικών συναντήσεων και διαπραγματευτών που έχει μπροστά του ο Ερντογάν».

«Υπογραμμίζω ότι η αντιπαράθεση της Τουρκίας με τη Δύση δεν είναι προϊόν παρεξήγησης, δε θα λυθεί με το να πει καλά λόγια ο Ερντογάν στον Μπάιντεν ή στους Ευρωπαίους. Έχουμε δομικές διαφορές και χρειάζονται σκληρές επιλογές από τη μεριά της Τουρκίας τις οποίες δυσκολεύεται να κάνει ο Ερντογάν γιατί έχουν κόστος».

Ο κ. Καιρίδης, σχετικά με τις αιτιάσεις Τσαβούσογλου για τη μειονότητα της Θράκης, είπε ότι δεν υπάρχει αρνητική διάκριση προς τη μειονότητα.

«Αντίθετα υπάρχει θετική διάκριση υπέρ τους. Η ελληνική πολιτεία έχει εισάγει συγκεκριμένα μέτρα προνομιακής τους μεταχείρισης, όπως η είσοδός τους στα πανεπιστήμια αλλά και μια σειρά άλλων μέτρων», επισήμανε ο καθηγητής.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/05/2021