Πολιτική

Κύπρος: «Πύρρειος νίκη» του ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές

31.05.2021 | 13:54

Το κόμμα του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, ΔΗΣΥ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές ωστόσο έχασε αρκετές δυνάμεις ενώ σημαντικές απώλειες κατέγραψαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης που παρατηρούν ότι το ακροδεξιό κόμμα, ΕΛΑΜ, αύξησε τα ποσοστά του.

Με ποσοστό 27.77%, το κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού αναδείχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στην Κύπρο. Οι εκλογές που έγιναν εν μέσω σκανδάλων που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή δεν κατάφεραν ωστόσο να του στερήσουν την πρώτη θέση, παρά να του στοιχήσουν μικρές απώλειες.

Δεύτερο ήλθε το ΑΚΕΛ με ποσοστό 22.34%, καταγράφοντας σημαντική πτώση και μη καταφέρνοντας να κερδίσει από τη φθορά του ΔΗΣΥ.

Απώλειες για τα δύο μεγάλα κόμματα

Τα δυο μεγάλα κόμματα κατέγραψαν ποσοστιαίες απώλειες με το ΑΚΕΛ να καταγράφει τη μεγαλύτερη στο σύνολο των εκλογικών συνδυασμών η οποία ανήλθε στο κοντά στο 5% με τα στελέχη του κόμματος να κάνουν λόγο για ένα οδυνηρό αποτέλεσμα το οποίο θα μελετηθεί ενδελεχώς στα όργανα του κόμματος, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου.

Στους κερδισμένους η ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, που κατάφερε να έχει μία εντυπωσιακή πρώτη εκλογική παρουσία υπό τη νέα σύνθεση των αποχωρησάντων στελεχών του ΔΗΚΟ.

Τα ποσοστά τους είδαν να ανεβαίνουν και οι ακροδεξιοί του ΕΛΑΜ.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 31/05/2021

Πολιτική