Ελλάδα

Σε ισχύ από σήμερα στην Ελλάδα το «πράσινο πιστοποιητικό»

31.05.2021 | 13:29

Όλα είναι έτοιμα έτσι ώστε από σήμερα στη χώρα μας να αρχίσει η εφαρμογή του πράσινου πιστοποιητικού.

Χθες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό covid, ώστε από σήμερα κιόλας να ενταχθούμε στο πρώτο κύμα των ευρωπαϊκών χωρών που θα το χρησιμοποιήσει.

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα που ήταν η χώρα που το πρότεινε, είναι και η πρώτη χώρα που το θέτει αμέσως σε εφαρμογή με εκείνες τις χώρες εντός και εκτός ΕΕ που είναι επίσης έτοιμες.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό εκδίδεται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή και μπορεί να εκτυπωθεί, φέρει έναν κωδικό QR, το κείμενο είναι γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά και περιέχει τα βασικά στοιχεία κάθε ανθρώπου.

Μπορεί να το εκδώσει κάποιος που είτε έχει εμβολιαστεί πλήρως, είτε έχει διαγνωστικό τεστ, είτε έχει αναρρώσει από κορωνοϊό.

Για τις αρχές της Ελλάδας το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό αρκεί για να χρειάζεται να μπει κάποιος που επισκέπτεται τη χώρα μας σε καραντίνα, δηλαδή διευκολύνει και δεν περιορίζει τις μετακινήσεις.

Συνολικά στην ΕΕ θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου ενώ μέσω ευρωπαϊκής πλατφόρμας πιστοποιείται η γνησιότητα κάθε πιστοποιητικού σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 31/05/2021

Ελλάδα