Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Έσβησε» η 44χρονη Γλυκερία από την Κρήτη μετά το AstraZeneca – Δεύτερος θάνατος από το εμβόλιο

31.05.2021 | 17:31 Eνσωμάτωση

«Τους είπα θέλω ελπίδες. Θέλω του παιδιού μου τη ζωή πίσω», είχε πει η μητέρα της άτυχης 44χρονης στους γιατρούς. Κι όμως η 44χρονη Γλυκερία της δε θα γυρίσει.

«Έσβησε» μετά από 19 ημέρες μάχης μέσα στο νοσοκομείο. Αφήνει πίσω της γονείς, σύζυγο και τα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι γιατροί την αποσύνδεσαν από τα μηχανήματα αφού προηγουμένως είχαν ενημερώσει την οικογένειά πως η άτυχη γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Τρεις κόκκινοι συναγερμοί

Η Γλυκερία και ο σύζυγός της, Μανώλης, έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca την ίδια μέρα (6 Μαΐου) με δόση από το ίδιο φιαλίδιο. «Πήραμε τις οδηγίες από το κράτος και κάναμε το εμβόλιο. Δεν μας έδωσαν επιλογή» ανέφερε ο σύζυγός της.

Έξι ημέρες αργότερα, η 44χρονη μητέρα εμφανίζει τα πρώτα έντονα συμπτώματα. Οι αφόρητοι πόνοι στο κεφάλι και η θολούρα στα μάτια την οδηγούν στο Βενιζέλειο, με τους γιατρούς τότε να εντοπίζουν θρομβοπενία.

Μια εγκεφαλική θρόμβωση 24 ώρες μετά την οδηγεί μέσα στη νύχτα από το Βενιζέλειο εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ. Εκεί, οι γιατροί την υποβάλλουν άμεσα σε χειρουργείο κι όλα δείχνουν λήξη συναγερμού.

Μέσα σε δύο ώρες όμως έρχονται και πάλι τα πάνω κάτω. Η εγκεφαλική αιμορραγία την οδηγεί στην εντατική όπου πάλεψε για 11 ημέρες.

Υπέρμαχος των εμβολίων

Η 44χρονη Γλυκερία έσπευσε από τους πρώτους να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca παροτρύνοντας μάλιστα και τους γονείς της να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer.

«Έχετε μια ηλικία μαμά και αν δεν κάνετε το εμβόλιο δεν μπορούμε να σας κάνουμε παρέα. Και της λέω κόρη μου για σένα θα το κάνω» ανέφερε η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

Υπέρμαχος των εμβολίων παρέμενε ακόμη και μέσα από το νοσοκομείο επισημαίνοντας στον σύζυγο της πως αποτελούν τη μοναδική λύση απέναντι στον αόρατο εχθρό.

«Δεν είχα σκοπό να μιλήσω γιατί το είχα υποσχεθεί στη γυναίκα μου. Η γυναίκα μου είπε: “Δεν θέλω να είμαι εγώ αυτή που θα σταματήσει το ρεύμα του εμβολιασμού. Δεν θα σε αφήσω να ξαναμπεις στο νοσοκομείο”. Πείτε μου λοιπόν εγώ τι άλλο να σας πω πάνω σε αυτό» συμπλήρωσε ο σύζυγός της.

Στις 26 Μαΐου ο Μανώλης έμαθε πως η Γλυκερία είναι ένα από τα 5 επιβεβαιωμένα περιστατικά θρόμβωσης και θρομβοπενίας που σχετίζονται με το εμβόλιο. Μία πιθανότητα 0,55 στις 100.000 που όμως για εκείνον και την οικογένεια του είναι το 100%.

Έρευνα για αίτια και ευθύνες

Η Γλυκερία ήταν μητέρα τριών παιδιών 8, 10 και 12 ετών και ο σύζυγός της, Μανώλης Κρυοβρυσανάκης την αποχαιρέτησε με μια σπαρακτική ανακοίνωση.

«Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου. Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ» τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/05/2021