Πολιτισμός

Dior: Τι θα περιλαμβάνει η φωτογράφηση του Οίκου στην Ελλάδα – Τιμή στα 200 χρόνια από την Επανάσταση

28.05.2021 | 18:03 Eνσωμάτωση

Πράσινο φως και για την επίδειξη μόδας του Οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο στάδιο έδωσε το ΚΑΣ.

Επίδειξη, που σύμφωνα με τον φάκελο που υποβλήθηκε είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, όπως και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Ο φάκελος φέρει το όνομα «Dior celebrates Greece» και τα ρούχα που θα παρουσιαστούν στο επιβλητικό Καλλιμάρμαρο θα ετοιμαστούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες και δημιουργούς.

Το πολλά υποσχόμενο show μάλιστα θα μεταδοθεί ζωντανά, καθώς από το ΚΑΣ έχει δοθεί άδεια φωτογράφισης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, αλλά και άδεια απευθείας αναμετάδοσης της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του Dior.

Η αναβίωση 70 χρόνια μετά

Την Τρίτη το ΚΑΣ ενέκρινε το αίτημα του οίκου για φωτογράφιση και κινηματογράφηση στην Ακρόπολη, στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα.

Ήταν 1951 όταν η Ελλάδα υποδεχόταν μοντέλα διεθνούς φήμης του ίδιου Οίκου.

Οι φωτογραφίες των 8 μοντέλων του Ζαν-Πιερ Πεντρατσινί για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match με τα μοντέλα του Ντιορ μπροστά από τον Παρθενώνα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Οι αντιδράσεις

Και ενώ ο κόσμος της μόδας βλέπει πολύ θετικά το γεγονός της παγκόσμιας προβολής της χώρας μας μέσα από τον διεθνή οίκο, υπάρχουν και οι αντιδράσεις.

Στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Αυγή» γράφει σήμερα: «Φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη» ενώ συμπληρώνει: «8 εννιάμετρα φορτηγά θα μεταφέρουν στον Βράχο τον εξοπλισμό και Μετατρέπουν το παλαιό μουσείο σε καμαρίνι».


Το υπουργείο πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ψευδείς ειδήσεις και αναφερόμενο στο πρωτοσέλιδο αναφέρει.

“Ευτυχώς, ο νέος ανελκυστήρας λειτουργεί άρτια, ώστε να εξυπηρετήσει την άνοδο και των οκτώ εννιάμετρων φορτηγών”.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι φωτογραφίσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου από την Ακρόπολη και η επίδειξη μόδας θα γίνει στις 17 Ιουνίου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/05/2021