Ελλάδα

Στόχος ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών πριν τη νέα σχολική χρονιά

28.05.2021 | 20:08

Μετά τους εμβολιασμούς των εφήβων, σειρά θα πάρουν τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω με την ελπίδα η νέα σχολική χρονιά να βρει τους μικρούς μαθητές θωρακισμένους από τη μάστιγα του κορωνοίού.

Με δεδομένο ότι τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα η ειδική επιτροπή ετοιμάζει νέο σχεδιασμό έτσι ώστε οι μαθητές να εμβολιαστούν μέσα στον Αύγουστο.

Οι μελέτες της Pfizer που πήρε την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό, δείχνουν σχεδόν 100% αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους εφήβους.

Τους τελευταίους 7 μήνες μόνο η παιδιατρική κλινική του Ρίου έχει νοσηλεύσει 81 παιδιά θετικά στον κορωνοϊό. Ο διευθυντής της παιδιατρική τονίζει τα οφέλη του εμβολιασμού

Πάντα είμαι υπέρ των εμβολίων και να προλαμβάνεις. Ένα υπάρχει ακόμα επιδημία και υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια, σαφώς και πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά» ανέφερε ο διευθυντής Παιδιατρικής του Ρίου.

Τα παιδιά έχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από κορωνοϊού και γι’ αυτό στην προτεραιοποίηση είναι η τελευταία ομάδα. Ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος να μεταδώσουν τον ιό σε ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών

Ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12 ετών έχει ήδη πάρει έγκριση στην Αμερική , τον Καναδά και την Ιαπωνία ενώ η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν και στην Γερμανία από τις 7 Ιουνίου.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 28/05/2021

Ελλάδα