Ελλάδα

Βόλος: Βλήμα στρατιωτικής άσκησης σκότωσε κατσίκες – Σε σοκ ο κτηνοτρόφος

28.05.2021 | 18:33

Μιλούσε στο κινητό του, όταν άκουσε βλήμα να «σφυρίζει» δίπλα του σε απόσταση μικρότερη των 15 μέτρων και να σκάει στο έδαφος μπροστά του, περίπου 70 μέτρα πιο μακριά δημιουργώντας έναν μεγάλο λάκκο.

Ο κτηνοτρόφος ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως γλίτωσε, περιγράφοντας το περιστατικό με την στρατιωτική άσκηση, στον Βόλο, που πήγε εντελώς λάθος, χτυπώντας κοπάδι με ζώα και σκοτώνοντας 7  κατσίκες.

Το βλήμα είχε εκτοξευθεί στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Πεδίο Βολής και για κάποιον άγνωστο λόγο ξέφυγε κατά 7 με 8 χιλιόμετρα από την πορεία του για να σκάσει στον βοσκότοπο «Μεγαβούνι».

Από την έκρηξη του βλήματος σκοτώθηκαν έξι κατσίκες του κτηνοτρόφου, άλλη μία τραυματίστηκε και πέθανε κατά τη μεταφορά της, ενώ 16 τρόμαξαν από τον δυνατό κρότο και έφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση.

Είναι η πολλοστή φορά που σημειώνεται ατύχημα από βολές στο εν λόγω πεδίο που χρησιμοποιεί χρόνια τώρα ο ελληνικός Στρατός και το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, καθώς και σε βοσκοτόπια.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 28/05/2021

Ελλάδα