Κόσμος

Τα συγκλονιστικά μηνύματα 39χρονης λίγο πριν πεθάνει από θρόμβωση

25.05.2021 | 21:43 Eνσωμάτωση

Ένα ακόμη περιστατικό με τον εμβολιασμό εξετάζουν αυτή τη φορά οι κυπριακές Αρχές. Πρόκειται για τον θάνατο ενός 39χρονου μοντέλου από την Μεγάλη Βρετανία που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας.

Η Στέφανι Ντυμπουά, 39 ετών απο την Αγγλία ζούσε στην Κύπρο, όπου εργαζόταν ως μοντέλο. Στις 4 Μαΐου ανακοίνωσε στους χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους της με ενθουσιασμό τον εμβολιασμό της κατα της Covid με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Δύο μέρες μετά περιέγραψε πως ένιωσε. «Σήμερα εμβολιάστηκα. Και τώρα νιώθω φριχτά!» ανέφερε.

Η 39χρονη επανέρχεται στο facebook με ενα νεο post στις 8 Μαΐου, όπου αναφέρει όσα δύσκολα πέρασε μέσα στο τελευταίο 48ωρο και γιορτάζει το τέλος της ταλαιπωρίας της χορεύοντας.

«Πέρασα ενα εξαντλητικό διήμερο με τις παρενέργειες του εμβολίου (νομίζω τις είχα όλες) και επιτέλους μετά απο 48 ώρες νιώθω καλά. Μαγειρεύω κι ακούω μουσική» τόνισε.

Έξι μέρες μετά η κοπέλα περιγράφει ένα νέο εφιάλτη. «Ξύπνησα καλά και μετά απο μια ώρα αρχισα να τρέμω. Πονούσαν όλες οι αρθρώσεις μου, δυσκολευόμουν να αναπνεύσω, κρύωνα ως το κόκκαλο, είχα ζαλάδα κι έντονο πονοκέφαλο» έγραψε, ενώ το ίδιο απόγευμα και μετα απο ενα αρνητικό test Covid μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Πάφου.

«Έκανα εξετάσεις αίματος, τα λευκά αιμοσφαίρια είναι υψηλά αλλά δεν ξέρουν τι το προκαλεί αυτό. Παραμένω εξαντλημένη αλλά καλύτερα απ’ οτι ήμουν το πρωί. Για να είμαι ειλικρινής φοβήθηκα πολύ» ανέφερε.

Η κατάσταση της Στέφανι διαρκώς χειροτερεύει και μεταφέρεται με εγκεφαλική αιμορραγία στο νοσοκομείο της Λευκωσίας.

Η τελευταία ανάρτηση της είναι στις 18 Μαΐου με μια φωτογραφία που δείχνει το χέρι της να εχει μελανιάσει απο τα τσιμπήματα για εξετάσεις αίματος.

Σοκ από την είδηση του θανάτου

Η είδηση του θανάτου του 39χρονου μοντέλου από θρόμβωση στις 23 Μαΐου προκαλεί σεισμό στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ εντείνει την ανησυχία στην Κύπρο ύστερα από άλλα τρία περιστατικά θρόμβωσης σε νέες γυναίκες που είχαν κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca.

Φίλοι της Στέφανι συγκινούν με την απόφασή τους να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένειά της να ανταπεξέλθει στα έξοδα της κηδείας, αλλά και στα ιατρικά έξοδα που είχαν προηγηθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/05/2021