Ελλάδα

Κατέληξε η 63χρονη που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca

25.05.2021 | 20:08

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών μπαίνει ο θάνατος μιας 63χρονης γυναίκας στην Μυτιλήνη, η οποία κατέληξε μετά από σχεδόν δύο μήνες στην εντατική μονάδα

Από την 1η Απιριλίου νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βοστάνειου Νοσοκοείου Μυτιλήνης η 63χρονη γυναίκα,η οποία κατέληξε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, εισήχθη με έμφραγμα του μυοκαρδίου και αμέσως μπήκε στην εντατική.

Ο σύζυγος της 63χρονης μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS. «Ένα μήνα και 23 ημέρες έκατσε εκεί μέσα στην εντατική. Όταν πήγαμε στην εντατική πήγαμε με έμφραγμα και ανακοπή. Και μετά επειδή έκατσε ένα μήνα, έπαθε πάλι ανακοπή και λοίμωξη μέσα στην εντατική. Η γυναίκα μου ήταν κι οπαδός του εμβολίου πήγε και το έκανε. Στην αρχή έπαθε κάποιους ιλίγγους, μετά πονούσε το πόδι της και μετά είχε φοβερούς πονοκεφάλους» σημείωσε.

Το πρώτο «ύποπτο» περιστατικό

 

Η 63χρονη είχε λάβει ένα μήνα νωρίτερα την πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca. Θεωρήθηκε περιστατικό ύποπτο για παρενέργειες από το εμβόλιο και ήταν το πρώτο πανελλαδικά για το οποίο εστάλη από την επιτροπή εμβολιασμού κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, από τις 5 Απριλίου.

Η τραγική κατάληξη σήμανε νέο συναγερμό στην επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης που διερευνά αν το τραγικό συμβάν συσχετίζεται με τον εμβολιασμό της.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βοστάνειου Νοσοκομείου με τον οποίο επικοινώνησε το MEGA, η άτυχη γυναίκα δεν είχε παρουσιάσει θρομβώσεις και ως αιτία θανάτου ορίζεται έμφραγμα του μυοκαρδίου και ανακοπή.

Κρίσιμη η κατάσταση της 44χρονης

 

Σταθερά κρίσιμη είναι η κατάσταση της 44χρονης γυναίκας που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η οποία είχε παρουσιάσει το λεγόμενο σύνδρομο vitt μετά τον εμβολιασμό της. Οι γιατροί περιμένουν να αποβάλλει ο οργανισμός της όλα τα υπολείμματα της φαρμακευτικής αγωγής και να πραγματοποιήσουν τεστ εγκεφαλικής λειτουργίας.

Ο σύζυγός της έχει ήδη ενημερωθεί για την πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Αρκετά βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας της 48χρονης γυναίκας που από τη Θήβα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η άτυχη γυναίκα είχε παρουσιάσει θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό και το στομάχι.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/05/2021

Ελλάδα